Tăiem bucățile de file în cubulețe nu prea mici (o să se mărunțească în tigae) punem pastele la fiert si dizolvăm bulionul concentrat în apă până obținem o pastă nici prea groasa si nici prea lichidă , adăugăm în ea condimentele dar nu si sarea.Punem untul uleiul si margarina la încins intr-o tigae neaderentă cu înveliş ceramic altfel peştele o să se lipească.
Verificăm pastele din când în când.Punem peştele în tigae si adăugăm sare după gust când este gătit de jumătate.Adăugăm si bulionul după ce vedem că îl putem mărunți cu lingura.Il mărunțim bine bine ca pe carnea tocată fin
Luăm pastele după ce sunt fierte si le tinem 4 secunde sub un jet rece de apă , strecurațile cu ajutorul unei site.Adăugăm spanacul în tigae si îl lasam sa fiarbă în bulionul cu peşte 7 minute , nu vă faceți griji peştele nu se va arde dacă adăugați mult bulion.După ce sosul nostru este gata adăugațil peste paste. Dacă este post şi dezlegare la peşte nu mai adăugați untul.