Curatim, spala si rupem in buchetele conopida, apoi o punem in apa sarata si o lasam cca 10 minute din momentul cind incepe sa fiarba, apoi scurgem apa din ea. Intr-o tigaie de prajit rumenim un pic ceapa impreuna cu pancetta. Adaugam deasupra conopida pe care o sfarimam putin cu o furculita si adaugam deasupra un polonic cu apa. O lasam un pic sa fiarba apoi adaugam sare, piperul si amestecam.
Intre timp fierbem pastele al dente, pe pachetul meu scria 11 minute, a lasat doar 9 minute. Scurgem apa si rasturnam pastele peste conopida, adaugam cascavalul afumat taiat cuburele, jumatate din cantitatea de besciamella, 80 g de parmezan, piperam un pic apoi amestecam bine ingredientele.
Intr-o tava yena am pus citeva linguri de besciamella si am presarat doua linguri de parmezan ras, a rasturnat pasta, a acoperit cu restul de besciamella, parmezanul ramas, am presat pesmetul deasupra si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 220 de grade timp de 15-20 minute, depinde de cuptor si cit de rumenite le vrem.
Reteta e ca nuca in perete, acum, cu trei zile inainte de Craciun. Apoi marea bucatareasa "danelutza" (gasiti voi rima potrivita), insira ingrediente cu denumiri care mai de care, vrand sa ne arate "vastele " ei cunostinte gastronomice. Mai bine zicea si cipolla piccola si piccolo cavolfiore (in loc de ceapa si conopida "micute") sau pepe nero si biscotto (in loc de piper si pesmet). In felul acesta intelegea tot omul reteta asta! Apropo, besciamella este un banal sos bechamel, dar "danelutza" (ati gasit rima?) vrea sa impresioneze!
Comentarii:
Nu am inteles nimic! Nu mai stim romaneste???
Aveti dreptate domnule John . Nu stiu ce vor sa demonstreze romanii , au uitat sa vorbeasca limba lor ,ne-am ,, modernizat ,, in strainatate !
Reteta e ca nuca in perete, acum, cu trei zile inainte de Craciun. Apoi marea bucatareasa "danelutza" (gasiti voi rima potrivita), insira ingrediente cu denumiri care mai de care, vrand sa ne arate "vastele " ei cunostinte gastronomice. Mai bine zicea si cipolla piccola si piccolo cavolfiore (in loc de ceapa si conopida "micute") sau pepe nero si biscotto (in loc de piper si pesmet).
In felul acesta intelegea tot omul reteta asta! Apropo, besciamella este un banal sos bechamel, dar "danelutza" (ati gasit rima?) vrea sa impresioneze!