Petitchef

Paste cu conopida la cuptor/Pasta con cavolfiore al forno

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Curatim, spala si rupem in buchetele conopida, apoi o punem in apa sarata si o lasam cca 10 minute din momentul cind incepe sa fiarba, apoi scurgem apa din ea. Intr-o tigaie de prajit rumenim un pic ceapa impreuna cu pancetta. Adaugam deasupra conopida pe care o sfarimam putin cu o furculita si adaugam deasupra un polonic cu apa. O lasam un pic sa fiarba apoi adaugam sare, piperul si amestecam.
  • Intre timp fierbem pastele al dente, pe pachetul meu scria 11 minute, a lasat doar 9 minute. Scurgem apa si rasturnam pastele peste conopida, adaugam cascavalul afumat taiat cuburele, jumatate din cantitatea de besciamella, 80 g de parmezan, piperam un pic apoi amestecam bine ingredientele.
  • Intr-o tava yena am pus citeva linguri de besciamella si am presarat doua linguri de parmezan ras, a rasturnat pasta, a acoperit cu restul de besciamella, parmezanul ramas, am presat pesmetul deasupra si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 220 de grade timp de 15-20 minute, depinde de cuptor si cit de rumenite le vrem.


Poze

Paste cu conopida la cuptor/Pasta con cavolfiore al forno
Paste cu conopida la cuptor/Pasta con cavolfiore al forno - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

badea_c2016, 14/01/2018

Nu am inteles nimic! Nu mai stim romaneste???

(0) (0) Abuz
21/12/2017

Aveti dreptate domnule John . Nu stiu ce vor sa demonstreze romanii , au uitat sa vorbeasca limba lor ,ne-am ,, modernizat ,, in strainatate !

(1) (0) Abuz
John_, 21/12/2017

Reteta e ca nuca in perete, acum, cu trei zile inainte de Craciun. Apoi marea bucatareasa "danelutza" (gasiti voi rima potrivita), insira ingrediente cu denumiri care mai de care, vrand sa ne arate "vastele " ei cunostinte gastronomice. Mai bine zicea si cipolla piccola si piccolo cavolfiore (in loc de ceapa si conopida "micute") sau pepe nero si biscotto (in loc de piper si pesmet).
In felul acesta intelegea tot omul reteta asta! Apropo, besciamella este un banal sos bechamel, dar "danelutza" (ati gasit rima?) vrea sa impresioneze!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu dovleac și carne din cârnați
Paste cu dovleac și carne din cârnați
2 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu pancetta: ușor, ieftin și cremos
Paste cu pancetta: ușor, ieftin și cremos
2 porții
13 min
Foarte ușor
Rețetă Paste cu un sos de ton, fistic și lămâie
Paste cu un sos de ton, fistic și lămâie
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Conopida – „Varza cu studii superioare” Conopida – „Varza cu studii superioare”

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează