Intr-o tigaie caliti ceapa in putin unt pana devine transparenta dar sa nu prinda culoare si o lasati sa se raceasca.
Separat, intr-un castron amestecati carnea cu ouale, pesmetul, sare, piper, cimbrul, rozmarinul patrunjelul si usturoiul tocate. Adaugati ceapa si amestecati din nou.
Scoateti carnea pe o folie de plastic si dati-i forma unei paini.
Intr-o cratita puneti untul la incins si adaugati carnea (Sa fie incins bine dar cu focul la temp medie si asteptati pana se incinge nu dati focul tare de la inceput ca se arde untul).
Prajiti la foc mare pentru 5 minute si apoi miscati tigaia sa se dezlipeasca cu grija sa nu se rupa; sau va ajutati de o paleta.
O intoarceti si lasati la prajit alte 3 minute dupa care scadeti focul mic si o acoperiti cu un capac aproape complet.
Se prajeste 40-50 de minute dar o intoarceti la fiecare 10 minute ca sa se rumeneasca pe toate partile.
Dupa acest timp verificati daca este suficient de facuta ( puteti sa taiati o bucata ) iar daca o doriti mai uscata intepati carnea in unele locuri cu ceva subtire ( betisor de frigarui etc ) sa curga sucul din ea si dati focul la mediu in ultimele 5 minute.
In sosul ramas eu am aruncat o jumatate de ceapa taiata juliene si am calit-o cateva minute apoi am pus-o peste garnitura de cartofi dar asta e optional.
Nu va speriati ca se lipeste nu se va arde carnea, puteti zgaria cu o furculita fundul cratitei daca este prea gros stratul, Cui ii place prajeala ( adica mie ) va prefera sigur bucatile lipite. O scoateti intr-un recipient si o taiati felii.
Am servit cu cartofi fierti si fasole verde calita cu ceapa. Sper sa va placa. Va doresc Pofta buna !
Comentarii:
Comentariul tău:bun