Ardelul gras taiat fidelute se caleste in ceva ulei si se scoate afara. Carnea de porc si cea de pui se prajeste in mai mult ulei si se scoate afara.
Ceapa, usturoiul, rosiile si ardelul taiat cuburi se gatesc timp de 10 minute. Se adauga crevetii mai marunti si se lasa cei mai mari pentru plasat la final.
Se adauga 3 batoane de surimi taiate marunt. Se adauga 1 litru de apa si condimentele pentru paella. Apoi se adauga mazarea si carnea prajita anterior.
Se fierbe la nivelul 2 ai tigaii electrice timp de 15 minute.
Se adauga orezul, se amesteca uniform toate ingredientele si se mai fierbe timp de 10 minute fara a se mai invarti in tigaie.
Se adauga ardeii prajiti fidelute si crevetii mai mari si se mai lasa in 10 minute la nivelul 2 al tigaii.
Se adauga fasii de surimi si se mai gateste foarte putin pana tot lichidul se evapora. Se presara ceva boia dulce sau condiment special pe deasupra, se stoarce o lamaie mare peste orez. Se serveste calda cu lamaie.