Punem intr-o cratita uleiul de masline , ceapa si usturoiul taiate marunt se pun sa se caleasca ,cand au devenit sticloase se adauga ardeii taiati si ei marunt si se lasa sa se inmoaie bine.
Apoi se adauga restul ingredientelor , lasand langostele ,midiile si 3-4 scoici , se inabuse putin dupa care se adauga 1 1/2 l apa, sare, piper, boiaua si sofranul. Se lasa sa fiarba cca 30 minute. Daca vedeti ca a scazut prea mult apa se mai poate adauga putin.
Intr-o tigaie sau cratita nu prea inalta ,dar intinsa se pune un polonic de orez pentru o persoanadeci pentru doua persoane 2 polonoci cu orez, peste care se toarna 4 polonice cu supa realizata si pe urma ingredientele din ea.
Se amesteca putin dupa care se pun peste, langostele,midiile si scoicile ce le.am pastrat. Se pune la foc mic pentru 25 minute dupa care opriti focul acoperiti si lasati inca 5 minute ,inainte de a servi.
Orezul nu trebuie sa fie fiert prea tare pentru a nu se lipii boabele,trebuie sa fie "al diente".