Turnam uleiul in paellera(vasul specific in care se prepara paella).Cand uleiul se incalzeste adaugam puiul si iepurele sa se prajeasca.Asezonam cu sare si lasam la prajit pana ce capata o culoare aurie.
Adaugam calamarul si ardeiul taiat felii lungi si subtiri sau cubulete. Se adauga si pasta de tomate. Lasam sa se caleasca bine.
Adaugam crevetii, scoicile albe, cigalas si scoicile negre. Odata ce totul este bine calit se scot cigalas si scoicile negre, care vor fi folosite ulterior la decorat.
Adaugam apa, pentru fiecare pahar cu orez 2 pahare si jumate de apa. Cand incepe sa fiarba se adauga maslinele bonito sau ton din conserva si sofranul.
Se lasa la fiert intre 10 si 15 min si se mai adauga sare daca e nevoie. Se adauga orezul si se lasa la fiert timp de 20 min. la foc lent. Cinci minute inainte de a stinge focul, se aseaza cigalas si scoicile negre.
Paella asta am servit-o mai recent in dec 2008, la masa de ramas bun(la plecarea noastra din Spania) pe care au pregatit-o niste oameni deosebiti si prieteni adevarati,pot spune ca sunt chiar a 2-a familie pentru noi.
Daca asta este reteta pentru pallea cu cate un kg din fiecare , atunci mai bine facem mancare pentru un régimen intreg , innaite de a publicabine o reteta si ingredientele , trebuie sa te informezi mai bine asupra cantitatilor .
Comentarii:
Daca asta este reteta pentru pallea cu cate un kg din fiecare , atunci mai bine facem mancare pentru un régimen intreg , innaite de a publicabine o reteta si ingredientele , trebuie sa te informezi mai bine asupra cantitatilor .
Nici asta nu este paella...
Delicioasa cred,dar prea multa munca,prea multa prajeala,mult timp de preparare