Oua scotiene cu cartofi pai
Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Fierbeti ouale 10 minute in apa clocotita, dupa care le puneti in apa rece pentru a le raci.
- Se curata, se dau prin faina si se pun deoparte. In acest timp, amestecati in carnea tocata cu 1 ou, mustarul, ghimbirul, patrunjelul, boiaua.
- Condimentati cu sare si piper dupa gust.
- Impartiti aceasta compozitie in 4 parti egale. Se ia cate o gramajoara de carne tocata si se imbraca oul dat prin faina.
- Dupa ce a imbracat oul acesta se da prin pesmet. In aceeasi maniera procedam si cu restul de oua.
- Puneti aceste cocoloase pe o tava acoperita cu hartie pergament si puneti-le in cuptorul preincalzit timp de 15-20 minute, pana cand se rumenesc bine.
- Ouale scotiene se pot servi fie simple, fie cu orice garnitura, cu maioneza, ketchup sau orice alt sos care va place.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Bună ziua aceste ouă scoțiene sunt normal făcute cu carne de cârnați, iar oul are o structură foarte moale. Este bine dar se putea și mai bine.
Diana Lucia
Este o reteta scotiana, chiar daca - spuneti dvs. - a aparut la Londra. In privinta ingredientelor, 300 gr. carne 'imbraca' mult mai mult de 4 oua. Si astfel ...imbracate si date prin pesmet, ouale sunt PRAJITE in ulei si nu date la cuptor - cel putin asa erau ele facute la hotelul londonez unde am locuit, si asa era si in alte lo\curfi unde am fost servita cu ac\este delicioase oua. Asa ca...
anonymous
Felicitari!
anonymous
Un aperitiv de efect pt petrecerile celor mici daca se folosesc oua de prepelita !
Punctează această reţetă