Intai punem la fiert cartofii pentru piure. Ii taiem cubulete si adaugam in apa de fiert putin ulei si un praf de sare. Cand sunt gata fierti si se pot sfarama usor cu furculita, ii scoatem intr-un castron si ii pasam cu furculita.
Adauam laptele si untul topit si il pasam in continuare pana se obtine o un piure "pufos". Adaugam sare dupa gust. In timp ce se fierb cartofii, putem sa punem pe aragaz si tigaia pentru sosul de ostropel: incingem uleiul adaugam copanele de pui.
Adaugam rosiile date pe razatoare, fara coaja, si usturoiul tocat marunt. Condimentam cu piper dupa gust si lasam sa dea intr-un clocot.
Daca dorim, putem adauga si o lingura de otet si una de faina, pentru a obtine un sos mai gros.
Servim ostropelul de pui cald, alaturi de piure-ul de cartofi si cu salata de cruditati sau de muraturi.