Orez cu sparanghel

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
35 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min
  • Sparanghelul :
    Taiem partea mai tare si curatam pe fiecare in parte cu ustensila de curatat legume sau cu un cutit ascutit.Il spalam,il taiem bastonase si-l punem la fiert fara varfuri timp de 5 minute,dupa care adaugam si varfurile,mai lasam pe foc 3-4 minute si stingem focul.
  • Inte timp punem pe foc o oala in care am pus supa de legume sau apa in care a adaugat 3-4 lingurite de vegeta si lasam sa fiarba.
  • Ceapa o punem la calit in uleiul de masline cateva minute,adaugam orezul si continuam pana acesta devine transparent.Adaugam sparanghelul scurs de apa in care a fiert si cate un polonic din supa fierbinte.
  • Continuam fierberea,adaugand supa pana cand aceasta este absorbita toata si orezul este fiert.
  • Saram daca mai este nevoie stingem focul si portionam.Din cantitatile de mai sus ies 4 portii maricele de orez delicios.
  • In momentul servirii presaram piper si decoram cu patrunjel proaspat.
IULIANA-FLORENTINAIULIANA-FLORENTINA

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: