Sparanghelul : Taiem partea mai tare si curatam pe fiecare in parte cu ustensila de curatat legume sau cu un cutit ascutit.Il spalam,il taiem bastonase si-l punem la fiert fara varfuri timp de 5 minute,dupa care adaugam si varfurile,mai lasam pe foc 3-4 minute si stingem focul.
Inte timp punem pe foc o oala in care am pus supa de legume sau apa in care a adaugat 3-4 lingurite de vegeta si lasam sa fiarba.
Ceapa o punem la calit in uleiul de masline cateva minute,adaugam orezul si continuam pana acesta devine transparent.Adaugam sparanghelul scurs de apa in care a fiert si cate un polonic din supa fierbinte.
Continuam fierberea,adaugand supa pana cand aceasta este absorbita toata si orezul este fiert.
Saram daca mai este nevoie stingem focul si portionam.Din cantitatile de mai sus ies 4 portii maricele de orez delicios.
In momentul servirii presaram piper si decoram cu patrunjel proaspat.