Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se soteaza ceapa. Se condimenteaza cu turmeric si se adauga carnea de pui taiata cubulete.Se pune o cana de apa si se lasa la fiert la foc mic spre mediu pentru 30-40 de minute. Dupa ce puiul a fiert, se scot bucatele de carne si se lasa la racit si zeama se strecoara.
Intre timp intr-o oala se aduce apa la fiert, se adauga sare si orezul scurs de apa in care a fost lasat la inmuiat mai inainte. Dupa ce orezul e fiert, dar nu moale, se scurge intr-o sita si se pune sub cateva jeturi de apa rece.
Intr-un castron se amesteca infuzia de sofran cu zeama de la pui , cu ouale si iaurtul si se sareaza.
Un vas nelipicios cu fundul gros si cu capac se unge cu ulei. In cazul in care folositi cartof, asezati feliile pe fundul vasului apoi 1/3 din cantitatea de orez. Peste orez puneti 1/2 din cantitatea de carne si peste carne amestecul de oua, iaurt si sofran. Adaugam a doua treime de orez, carnea ramasa si iaurtul , apoi ultimul strat de orez si deasupra iaurt cu ou.
Se pune capacul si se da la cuptor pentru cel putin 40 de minute, pentru a crea un strat crocant delicios in partea de jos.