Orez cu pui si sofran - tahcheen ba morgh
Ingrediente
6
Optional:
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se soteaza ceapa. Se condimenteaza cu turmeric si se adauga carnea de pui taiata cubulete.Se pune o cana de apa si se lasa la fiert la foc mic spre mediu pentru 30-40 de minute. Dupa ce puiul a fiert, se scot bucatele de carne si se lasa la racit si zeama se strecoara.
- Intre timp intr-o oala se aduce apa la fiert, se adauga sare si orezul scurs de apa in care a fost lasat la inmuiat mai inainte. Dupa ce orezul e fiert, dar nu moale, se scurge intr-o sita si se pune sub cateva jeturi de apa rece.
- Intr-un castron se amesteca infuzia de sofran cu zeama de la pui , cu ouale si iaurtul si se sareaza.
- Un vas nelipicios cu fundul gros si cu capac se unge cu ulei. In cazul in care folositi cartof, asezati feliile pe fundul vasului apoi 1/3 din cantitatea de orez. Peste orez puneti 1/2 din cantitatea de carne si peste carne amestecul de oua, iaurt si sofran. Adaugam a doua treime de orez, carnea ramasa si iaurtul , apoi ultimul strat de orez si deasupra iaurt cu ou.
- Se pune capacul si se da la cuptor pentru cel putin 40 de minute, pentru a crea un strat crocant delicios in partea de jos.
Retete de acasa si de departe
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă