Spală pulpele de pui, după care lasă-le un pic să se zvânte. Omite acest pas dacă nu eşti obişnuit să speli carnea. Adaugă pulpele de pui într-un vas cu apă şi puţină sare. După ce apa dă în clocot, mai lasă aproximativ 1 minute, astfel încât carnea să fie bine pătrunsă. Scoate-le, porţionează-le în bucăţi mai mici, dă-le cu sare, piper şi boia de ardei dulce. Căleşte-le câteva minute într-o cratiţă în care am încins în prealabil puţin ulei. Lasă-le apoi deoparte.
Într-o altă cratiţă, pregăteşte orezul. Pune la fiert 3 ceşti apă plată şi, când dă în fiert, adaugă 1 ceaşcă de orez brun. Lasă până se încheagă şi este făcut. Orezul brun are nevoie de mai mult timp, aşa că verifică înainte de a închide focul.
Sărează şi piperează. Pune apă cu un pic de sare la fiert şi, când în clocot, adaugă broccoli. Lasă 5-6 minute, după care închide.
Aşază pe un platou bucheţelele de broccoli, orezul brun şi pulpele de pui.