Rețetele simple precum acest orez cu calamar sunt perfecte pentru meniul de zi cu zi. O bază bună de sofrito și o supă de pește vor avea ca rezultat un orez de calitate și plin de aromă. Un preparat unic, perfect pentru o masă în familie.
Primul lucru pe care îl vom face este să pregătim toate ingredientele pentru sos. Pentru a face acest lucru, curățați șalota și usturoiul și tăiați-le în pătrate mici. Spălați, scoateți semințele și tăiați ardeiul verde și roșu. Curățați și tocați roșiile. Dați deoparte aceste ingrediente.
Curățați calamarul și tăiați-l în cuburi mici. Dați deoparte.
Într-o tigaie pentru paella se încinge o baza de ulei (aproximativ 5 linguri) și se călește ceapa + usturoiul, cu un praf de sare, la foc mediu pentru câteva minute. Adăugați ardeii și fierbeți la foc iute aproximativ 8-10 minute, amestecând din când în când pentru a nu se lipi.
Se adauga o lingurita de boia si se prajeste sa se prajeasca putin dar aveti grija sa nu il ardeti pentru ca ar putea deveni amar. Adaugam si rosia si gatim pana vedem ca rosia se evapora toata apa si zaharurile incep sa se concentreze. Se adaugă calamarul și se prăjește câteva minute. Adăugați orezul și amestecați totul bine.
Când boabele de orez încep să devină translucide, turnați supa de pește și amestecați pentru a o distribui bine în tava pentru paella. Adăugați sare după gust și adăugați colorant alimentar. Gătiți la foc mediu până ce orezul este fiert. Timpul de gătire va varia în funcție de tipul de orez folosit.
Când orezul este gata, stingeți focul și acoperiți tigaia pentru paella cu un prosop curat sau cu folie de aluminiu. Se lasă să se odihnească 5 minute.
Comentarii:
Ce inseamna : " SALOTA " ? Care e traducerea/ echivalentul in limba romana ?