Orez cu calamar

Felul principal
2 porții
Foarte ușor
30 min

Rețetele simple precum acest orez cu calamar sunt perfecte pentru meniul de zi cu zi. O bază bună de sofrito și o supă de pește vor avea ca rezultat un orez de calitate și plin de aromă. Un preparat unic, perfect pentru o masă în familie.

Ingrediente

2

Materiale

  • tigaie pentru paella

Preparare

Preparare10 min
Gătire20 min
  • Orez cu calamar - Preparare etapa 1Primul lucru pe care îl vom face este să pregătim toate ingredientele pentru sos. Pentru a face acest lucru, curățați șalota și usturoiul și tăiați-le în pătrate mici. Spălați, scoateți semințele și tăiați ardeiul verde și roșu. Curățați și tocați roșiile. Dați deoparte aceste ingrediente.
  • Orez cu calamar - Preparare etapa 2Curățați calamarul și tăiați-l în cuburi mici. Dați deoparte.
  • Orez cu calamar - Preparare etapa 3Într-o tigaie pentru paella se încinge o baza de ulei (aproximativ 5 linguri) și se călește ceapa + usturoiul, cu un praf de sare, la foc mediu pentru câteva minute. Adăugați ardeii și fierbeți la foc iute aproximativ 8-10 minute, amestecând din când în când pentru a nu se lipi.

    Se adauga o lingurita de boia si se prajeste sa se prajeasca putin dar aveti grija sa nu il ardeti pentru ca ar putea deveni amar. Adaugam si rosia si gatim pana vedem ca rosia se evapora toata apa si zaharurile incep sa se concentreze. Se adaugă calamarul și se prăjește câteva minute. Adăugați orezul și amestecați totul bine.
  • Orez cu calamar - Preparare etapa 4Când boabele de orez încep să devină translucide, turnați supa de pește și amestecați pentru a o distribui bine în tava pentru paella. Adăugați sare după gust și adăugați colorant alimentar. Gătiți la foc mediu până ce orezul este fiert. Timpul de gătire va varia în funcție de tipul de orez folosit.
  • Orez cu calamar - Preparare etapa 5Când orezul este gata, stingeți focul și acoperiți tigaia pentru paella cu un prosop curat sau cu folie de aluminiu. Se lasă să se odihnească 5 minute.
  • Orez cu calamar - Preparare etapa 6Y listo!

Observații

Tigaie pentru paella: Dacă nu ai tigaie pentru paella, poți folosi o oală de lut sau chiar o tigaie antiaderentă.

Este recomandat să folosiți orez bombă, deoarece reține mult amidon și boabele rămân libere.

Proporția de lichid și orez pentru acest tip de orez uscat este o măsură de orez și 2 de supă.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

matache_d2024

matache_d2024

Ce inseamna : " SALOTA " ? Care e traducerea/ echivalentul in limba romana ?

abuz