Cantitatea de muschiulet rezultat este destul de mica, asa ca puteti mari cantitatile dupa preferinta. E prefer sa fac mai putin, astfel nu risc sa se strice in frigider.
Se piseaza bine toate condimentele pana obtinem o pasta nisipoasa. Cu aceasta pasta se unge uniform carnea si o impaturim in hartie de copt.
Daca se foloseste muschiulet crud, va recomand sa il dati cu sare si condimente si sa il lasati la macerat o zi sau doua la rece inante de a-l prepara. Optional se poate infasura si in cateva fasii fine de carne afumata inainte de a-l impaturi in hartie.
Muschiuletul se aseaza intr-un vas cat mai mic si se acopera cu o solutie formata dintr-un pahar de vin rosu si unul de apa. Vasul se baga la cuptor la foc mic si se intoarce periodic cand hartia incepe sa se rumeneasca.
Se lasa pana cand lichidul a scaut aproape de tot . Muschiuletul se poate fierbe si pe aragaz dar in acest caz va iesi mai suculent.
Dupa ce e gata, se scoate din hartie, se curata de condimente si se lasa la scurs la rece 2-3 ore inainte de a fi servit . Pastrat la rece rezista circa o saptamana. Noua ne place mai mult decat muschiuletul cumparat, mai ales daca este facut din productia proprie de muschi crud afumat.
Comentarii:
Super
Super buna
Execelent !
Delicios
Super bun si super natural!