Se pun bucatile intr-o copaie presarate cu sare de muraturi pentru gust, una peste alta. Se tin 7 zile la rece. Din doua in doua zile se intorc intre ele: cele de jos sa fie sus iar cele de sus sa fie jos si cu partile intoarse.
In a opta zi se prepara un amestec consistent din: usturoi, ardei iute pisat, cimbru,busuioc, boia iute si apa, dupa gust. Noua ne plac mai picante, asa ca ardeiul iute a fost la primul rang.
Se ung bucatile cu amestecul preparat si se acopera cu hartie. Se tin la temperatura de aprox. 4-8°C timp de 2-3 zile.
Se scot, se curata de ingredientele folosite prin radere usoara cu cutitul si stergere cu hartie si se infig carligele de inox pentru afumat.
Se tin la zvantat 2 ore. Dupa ce s-au uscat, se pun la fum cald timp de 4 ore. Din cand in cand se verifica fragezimea si culoarea.
Comentarii (11):
Excelent.
N/a
Super buna !
Ok
Good
Ok
Foarte ok
Caca maca. cica reteta. nare cantitati, n-are nimic
cita sare se pune?
Mai invatam sa facem singuri bunatatile nu sa ne indopam cu E-uri de la supermarket
FOARTE BUN