Vinetele si rosiile de umplutura se taie cubulete Cartofii se curata de coaja si se taie felii mai groase Ceapa, ardeiul si verdeata se toaca marunt
Într-o tigaie se pune ceapa la calit, câteva minute, se adaugã vinetele peste ceapa sa se caleasca si ele. Când s-au muiat bine amandoua, se adauga ardeiul si rosiile tocate , sare, piper, vin, msrar, sa se caleasca toate un pic.
Dupa câteva minute se cerne putin pesmet. În alta tigaie se pun cartofii la prajit, pe ambele fete. Se unge o cratita cu ulei si se pune un strat de felii de cartofi prajiti. Peste cartofi se pune un strat de umplutura de vinete, apoi iar cartofi si tot asa (ultimul strat trebuie sa fie de cartofi).
Se taie rosiile felii si se aseaza capac peste musaca. Se pune musacaua la cuptor 1 jumatate de ora. Se ofera presarata cu patrunjel verde.
Ideea pare genială dar ca să evităm prăjala cred că putem să înlocuim cu cartofi tăiați rondele tinuți la sare (circa 15-20 minute) sau cu paste fierte.
Comentarii:
Delicioasa.
Foarte oribilă rețetă sincer.
Ideea pare genială dar ca să evităm prăjala cred că putem să înlocuim cu cartofi tăiați rondele tinuți la sare (circa 15-20 minute) sau cu paste fierte.
Vai....cata prajeala !!!!!!