Petitchef

MUSACA DE POST

Felul principal
12 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

12

Preparare

  • Vinetele si rosiile de umplutura se taie cubulete
    Cartofii se curata de coaja si se taie felii mai groase
    Ceapa, ardeiul si verdeata se toaca marunt
  • Într-o tigaie se pune ceapa la calit, câteva minute, se adaugã vinetele peste ceapa sa se caleasca si ele.
    Când s-au muiat bine amandoua, se adauga ardeiul si rosiile tocate , sare, piper, vin, msrar, sa se caleasca toate un pic.
  • Dupa câteva minute se cerne putin pesmet.
    În alta tigaie se pun cartofii la prajit, pe ambele fete.
    Se unge o cratita cu ulei si se pune un strat de felii de cartofi prajiti. Peste cartofi se pune un strat de umplutura de vinete, apoi iar cartofi si tot asa (ultimul strat trebuie sa fie de cartofi).
  • Se taie rosiile felii si se aseaza capac peste musaca.
    Se pune musacaua la cuptor 1 jumatate de ora.
    Se ofera presarata cu patrunjel verde.

Rețete inrudite

YouTube

Musaca à la grecque


Întrebări:




Comentarii:

02/07/2016

Delicioasa.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
varady_c2018, 12/12/2021

Foarte oribilă rețetă sincer.

(0) (0) Abuz
mihaela_n2014_1, 11/12/2021

Ideea pare genială dar ca să evităm prăjala cred că putem să înlocuim cu cartofi tăiați rondele tinuți la sare (circa 15-20 minute) sau cu paste fierte.

(0) (0) Abuz
27/03/2016

Vai....cata prajeala !!!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
20 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de cartofi, ton si rosii
Salata de cartofi, ton si rosii
2 porții
15 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Caponata siciliana - petitchef
Caponata siciliana - petitchef
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Retete de post Retete de post

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează