Batem galbenusurile cu zaharul; adaugam faina cernuta impreuna cu cacaua si putin din albusul spumat cu un praf de sare. Incorporam si restul de albus.
Se coc 2 foi/blaturi, separat, in tava tapetata cu hartie de copt, la 180 grade C- 8-10 min.Se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Laptele condensat se amesteca cu 50 ml lapte.
Gelatina se topeste in 50 ml lapte cald apoi se adauga amestecului cu lapte condensat. Adaugam si mierea.Batem frisca pana se intareste bine si se amesteca cu compozitia de lapte.
Lasam crema la rece 30-40 minute, amestecand de 2 ori intre timp. Turnam crema intre foi si lasam la frigider cateva ore pana se intareste, dupa care o feliem si servim cu maaare pofta!!!
Prima data cand incercat minunatia de reteta, facut-o sub forma de tort dar cum imi doream s-o vad si feliute, feliute facut-o, dupa cum vedeti, si sub forma de prajitura: uitat sa zic ca blatul se poate insiropa...ori cu sirop de zahar ars, ori cu cafea cu lapte...sau chiar cu zeama de la compotul preferat
Comentarii:
Arata bine trebuie sa fie si gustoasa
Arata super o sa le fac copiilor dar dupa cred ça in 8 februarie de ziua baiatului meu