Manzatul se taie in felii groase de latul unui deget, se aseaza intr-o tava. Intr-un castron punem condimente de gratar cca o lingura turnam peste ele 3-4 linguri ulei si amestecam, apoi adaugam vinul si apa.
Intreaga compozitie o turnam peste carne, adaugam si usturoi taiat felii si dam la cuptor pentru cca 2 ore, urmarind mereu sa nu scada lichidul prea rau ca riscam sa se arda.
Cartofi curatam de coaja si punem la fiert in apa cu sare, dupa ce s-au fiert asezam intr-o forma de termorezistenta unsa cu unt.
Untul il topim, adaugam faina amestecata in prealabil cu laptele si 50 de grame de cascaval si mozzarella taiata cuburi, fierbem pana se topesc si sosul devine gros, apoi turnam peste cartofi si nivelam.
Radem restul de 30 gr de cascaval deasupra si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste deasupra.Intre timp e gata si manzatul
Comentarii:
Foarte gustoasa!
E buna
Super si usor de facut