Mancarica de cartofi cu afumatura

Felul principal
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

5

Preparare

Preparare20 min
Gătire30 min
  • Tocam ceapa, morcovii si le calim pentru cateva minute in uleiul incins, dupa care adaugam ardeii. Cand devin sticloase, adaugam bucatile de carne, le calim putin, apoi acoperim cu apa si dam la cuptor cam 15 minute la foc mediu.
  • Intre timp curatam cartofii, ii taiem cubulete, si ii adaugam peste carne cand expira timpul, impreuna cu pasta de ardei si foile de dafin.
  • Amestecam bine, completam cu apa daca este nevoie si punem inapoi la cuptor.
  • Primele 10 - 15 minute cu capac, apoi fara, ca sa mai scada lichidul si sa se rumeneasca. Cand cartofii sunt fierti, mancarea este gata. In functie de cat e de sarata carnea, adaugam la sfarsit sare si piper.
  • Servim langa niste muraturi aceasta mancarica delicioasa, care are aproximativ 120 de calorii la 100 de grame.

Punctează această reţetă

FFurnicuti

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

VOP

Foarte buna ! Am pierdut ateva minute cu "comentariile" ; fratilor, daca nu va place morcovul, nu puneti, dar nu o mai faceti atata pe desteptii si pe criticii , cei care au facut-o, nu sunt chiar atat de prosti !!!
si inca ceva : POFTA BUNA !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Mancare ardeleneasca, foarte buna !!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Gustoasa! Felicitari!

am gătit această rețetă
abuz

John_

Am sters comentariul anterior ca sa-i pot replica lui VOP: sigur ca toata lumea poate sa puna ce doreste intr-o mancare: ce are prin frigider, ce aude pe la birou sau de la vecina, etc. Dar aia nu v-a fi niciodata o reteta VOP. De ani buni se posteaza tot felul de ineptii, ridicate la rangul de retete. Ex.: salata boeuf cu carne de porc, ciorba de burta cu legumele pasate si verdeata la final, piftie cu afumatura, etc. "Postacii" ne spun ce au gatit ei, dar alea nu sunt retete. Sper sa intelegi ce vreu sa spun.

abuz

anonymous

Gatesc si eu acest delicios fel de mancare !

abuz

anonymous

Cineva spune ca e mancare ardeleneasca. Asa o fi. Si pentru ca ardelenii prefera mancarurile dulci, asa s-ar explica si prezenta morcovului printre ingrediente. Eu sunt din Dobrogea si pe aici nu se mananca preparate dulci, exceptand, fireste, deserturile. In rest, este un preparat simplu, care poate fi facut cu orice fel de carne, si este destul de apetisant.

abuz
constanta_s2014

constanta_s2014

Foarte buna dar fara morcov; morcovul e bun in ciorbe la supe si in salata boeuf. Nu stiu de unde pana unde moda asta cu morcovul in aproape orice mancare fie ca e mazare, fasole verde, tocana, pilaf, chiftele s.a.m.d.

abuz

ungur_t2016

PARE SA FIE EXCELENTA O SA O INCERC SI EU N-AM GATIT NICI O DATA MANCARE DE CARTOFI CU AFUMATURA DOAR CU CARNE PROASPATA

abuz

anonymous

F delicioasa

abuz