Tocam ceapa, morcovii si le calim pentru cateva minute in uleiul incins, dupa care adaugam ardeii. Cand devin sticloase, adaugam bucatile de carne, le calim putin, apoi acoperim cu apa si dam la cuptor cam 15 minute la foc mediu.
Intre timp curatam cartofii, ii taiem cubulete, si ii adaugam peste carne cand expira timpul, impreuna cu pasta de ardei si foile de dafin.
Amestecam bine, completam cu apa daca este nevoie si punem inapoi la cuptor.
Primele 10 - 15 minute cu capac, apoi fara, ca sa mai scada lichidul si sa se rumeneasca. Cand cartofii sunt fierti, mancarea este gata. In functie de cat e de sarata carnea, adaugam la sfarsit sare si piper.
Servim langa niste muraturi aceasta mancarica delicioasa, care are aproximativ 120 de calorii la 100 de grame.
Foarte buna ! Am pierdut ateva minute cu "comentariile" ; fratilor, daca nu va place morcovul, nu puneti, dar nu o mai faceti atata pe desteptii si pe criticii , cei care au facut-o, nu sunt chiar atat de prosti !!! si inca ceva : POFTA BUNA !
Am sters comentariul anterior ca sa-i pot replica lui VOP: sigur ca toata lumea poate sa puna ce doreste intr-o mancare: ce are prin frigider, ce aude pe la birou sau de la vecina, etc. Dar aia nu v-a fi niciodata o reteta VOP. De ani buni se posteaza tot felul de ineptii, ridicate la rangul de retete. Ex.: salata boeuf cu carne de porc, ciorba de burta cu legumele pasate si verdeata la final, piftie cu afumatura, etc. "Postacii" ne spun ce au gatit ei, dar alea nu sunt retete. Sper sa intelegi ce vreu sa spun.
Cineva spune ca e mancare ardeleneasca. Asa o fi. Si pentru ca ardelenii prefera mancarurile dulci, asa s-ar explica si prezenta morcovului printre ingrediente. Eu sunt din Dobrogea si pe aici nu se mananca preparate dulci, exceptand, fireste, deserturile. In rest, este un preparat simplu, care poate fi facut cu orice fel de carne, si este destul de apetisant.
Foarte buna dar fara morcov; morcovul e bun in ciorbe la supe si in salata boeuf. Nu stiu de unde pana unde moda asta cu morcovul in aproape orice mancare fie ca e mazare, fasole verde, tocana, pilaf, chiftele s.a.m.d.
Comentarii:
Foarte buna ! Am pierdut ateva minute cu "comentariile" ; fratilor, daca nu va place morcovul, nu puneti, dar nu o mai faceti atata pe desteptii si pe criticii , cei care au facut-o, nu sunt chiar atat de prosti !!!
si inca ceva : POFTA BUNA !
Mancare ardeleneasca, foarte buna !!
Gustoasa! Felicitari!
Am sters comentariul anterior ca sa-i pot replica lui VOP: sigur ca toata lumea poate sa puna ce doreste intr-o mancare: ce are prin frigider, ce aude pe la birou sau de la vecina, etc. Dar aia nu v-a fi niciodata o reteta VOP. De ani buni se posteaza tot felul de ineptii, ridicate la rangul de retete. Ex.: salata boeuf cu carne de porc, ciorba de burta cu legumele pasate si verdeata la final, piftie cu afumatura, etc. "Postacii" ne spun ce au gatit ei, dar alea nu sunt retete. Sper sa intelegi ce vreu sa spun.
Gatesc si eu acest delicios fel de mancare !
Cineva spune ca e mancare ardeleneasca. Asa o fi. Si pentru ca ardelenii prefera mancarurile dulci, asa s-ar explica si prezenta morcovului printre ingrediente. Eu sunt din Dobrogea si pe aici nu se mananca preparate dulci, exceptand, fireste, deserturile. In rest, este un preparat simplu, care poate fi facut cu orice fel de carne, si este destul de apetisant.
Foarte buna dar fara morcov; morcovul e bun in ciorbe la supe si in salata boeuf. Nu stiu de unde pana unde moda asta cu morcovul in aproape orice mancare fie ca e mazare, fasole verde, tocana, pilaf, chiftele s.a.m.d.
PARE SA FIE EXCELENTA O SA O INCERC SI EU N-AM GATIT NICI O DATA MANCARE DE CARTOFI CU AFUMATURA DOAR CU CARNE PROASPATA
F delicioasa