Se curata ceapa, se spala si se taie julien. Se pune intr-o tigaie cu jumatate din cantitatea de ulei sa se inmoaie, cu capacul pus. Intre timp se portioneaza carnea in prealabil spalata, si se pune intr-un vas cu restul de ulei, cateva minute, sa prinda o crusta superficiala.Se da sare si piper. Dupa 5-10 minute se adauga ceapa peste carne. Se adauga apa sa acopere mancarea si se lasa la fiert la foc mic pana cand scade sosul, adica aproximativ 30-40 de minute. Inainte de a inchide aragazul, puneti zeama de lamaie si o lingurita de bulion, sau rosia taiata cubulete si maslinele in mancare si mai lasati sa dea cateva clocote (5 minute). Cand ati inchis focul, puneti 4-6 jumatati de felii de lamaie in mancare si lasati capacul pe vas. Se serveste cu mamaliguta, sau cu paine, calda sau rece, fiecare cum prefera mai mult.
Cine stie, cunoaste. Mama o facea cu limba si inima de porc (organe care sint de fapt muschi), iar o vecina mai simandicoasa pasa la sfirsit ceapa prin sita sa fie sosul fin.
Comentarii (14):
O sa o incerc chiar azi
Cine stie, cunoaste. Mama o facea cu limba si inima de porc (organe care sint de fapt muschi), iar o vecina mai simandicoasa pasa la sfirsit ceapa prin sita sa fie sosul fin.
Excelenta rezeta, ca la mama mea! Multe multumiri!
O combinatie savuroasa;ceapa,rosii,masline,felii lalaie .
mincare rece .ok.multumesc!
F. BUNA !
Buonisimo.
Delicios!!
F buna
Usor de gatit si gustos
Wow