Mancare rece (tocanita)

Felul principal
8 porții
Foarte ușor
1 h 5 m

Ingrediente

8

Preparare

Preparare20 min
Gătire45 min
  • Se curata ceapa, se spala si se taie julien. Se pune intr-o tigaie cu jumatate din cantitatea de ulei sa se inmoaie, cu capacul pus. Intre timp se portioneaza carnea in prealabil spalata, si se pune intr-un vas cu restul de ulei, cateva minute, sa prinda o crusta superficiala.Se da sare si piper. Dupa 5-10 minute se adauga ceapa peste carne. Se adauga apa sa acopere mancarea si se lasa la fiert la foc mic pana cand scade sosul, adica aproximativ 30-40 de minute.
    Inainte de a inchide aragazul, puneti zeama de lamaie si o lingurita de bulion, sau rosia taiata cubulete si maslinele in mancare si mai lasati sa dea cateva clocote (5 minute). Cand ati inchis focul, puneti 4-6 jumatati de felii de lamaie in mancare si lasati capacul pe vas. Se serveste cu mamaliguta, sau cu paine, calda sau rece, fiecare cum prefera mai mult.
Oana D.Oana D.

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

O sa o incerc chiar azi

abuz

anonymous

Cine stie, cunoaste. Mama o facea cu limba si inima de porc (organe care sint de fapt muschi), iar o vecina mai simandicoasa pasa la sfirsit ceapa prin sita sa fie sosul fin.

abuz

anonymous

Excelenta rezeta, ca la mama mea! Multe multumiri!

abuz

anonymous

O combinatie savuroasa;ceapa,rosii,masline,felii lalaie .
mincare rece .ok.multumesc!

abuz

281953-ou-181978

F. BUNA !

abuz

anonymous

Buonisimo.

abuz

anonymous

Delicios!!

abuz

anonymous

F buna

abuz

anonymous

Usor de gatit si gustos

abuz

anonymous

Wow

abuz
  • pagina 1 / 2