Petitchef

Mancare de spanac

Felul principal
4 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Spanacul se spala bine, se fierbe 20 minute in 1/4 l apa clocotita si apoi se pune intr-o strecuratoare. Se raceste. Dupa racire spanacul se toaca
    Uleiul se pune intr-o cratita, se pune usturoiul taiat marunt, se amesteca de cateva ori, fara sa se infierbante, apoi se pune faina si se mai lasa 1 minut, fara sa se rumeneasca.
    Se adauga putina boia de ardei, apoi laptele amestecand continuu, se pune spanacul tocat, adaugand, daca este cazul, putina apa in care a fiert spanacul si se lasa la foc mic 2-3 minute.
    Se potriveste de sare .
    Mancarea se serveste cu oua ochiuri pudrate cu sare, boia si piper.


Poze

Mancare de spanac
Mancare de spanac - poza 2
Mancare de spanac - poza 3

Întrebări:




Comentarii (13):

constanta_s2014
constanta_s2014, 19/10/2023

Nu este "mancare" de spanac! Este piure de spanac sau ciulama de spanac, in niciun caz mancare! Mancarea de spanac este o mancare cu sos care se poate face si cu carne. Se inabusa in putin ulei o ceapa tocata marunt, daca se face cu carne se adauga si carnea, se amesteca, se lasa sa se patrunda bine carnea la foc mic sub capac. Cand este fiarta carnea se adauga spanacul oparit in prealabil si apoi tocat la cutit, se adauga o lingurita de boia si 1-2 de bulion, cativa catei de usturoi tocati si 2-3 felii de lamaie fara coaja galbena care este amara. Asta este "mancarea de spanac", nu ce ai postat d-ta!

(3) (0) Abuz
07/03/2015

Super

(0) (0) Abuz
03/07/2014

Usturoiul niciodata nu se taie si nu se trateaza termic!!! Usturoiul numai se striveste! Iar daca o astfel de mancare vreti sa aiba gust de usturoi,se adauga la sfarsit mujdei de usturoi! fara tratare termica!!!

(0) (1) Abuz
28/04/2014

Cel mai bun spanac il fac des desi am doar 18 ani nu ma omor cu verdeturile dar reteta acest este exceptionala felicitari

(0) (0) Abuz
15/03/2014

Frrfttt

(0) (0) Abuz
22/12/2013

Traditional si bun!

(0) (0) Abuz
11/06/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
18/04/2013

Exact ce cautam :)

(0) (0) Abuz
05/04/2013

Buna ideea cu tocatul in blender sau ce ai acolo :)

(0) (0) Abuz
22/03/2013

Un deliciu/

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
2 porții
1 h 50 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Supă cremă de spanac-petitchef
Supă cremă de spanac-petitchef
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Wrap cu sunca, cheddar si spanac
Wrap cu sunca, cheddar si spanac
2 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Foietaj cu cod si spanac
Foietaj cu cod si spanac
4 porții
55 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Lasagna cu ricotta și spanac
Lasagna cu ricotta și spanac
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Spanacul - cheia puterii? Spanacul - cheia puterii?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează