Petitchef

Mancare de ciuperci cu rosii

Felul principal
6 porții
5 min
50 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se pune putin ulei intr-o tigaie, se lasa sa se incinga, se adauga ceapa taiata marunt. Se lasa ceapa sa devina aurie, se adauga ciupercile(taiate felii subtiri, inclusiv piciorusele). Se lasa circa 10 minute sa stea pe foc, Se amesteca din cand in cand. Se adauga rosiile(taiate cubulete mici). Se adauga o lingurita cu sare, jumatate de litru de suc de rosii, o lingurita cu cimbru, 3 foi de dafin si se fierbe cca 1 ora la foc mediu, acoperit. Se mai amesteca din cand in cand.

    Dupa o ora, se opreste focul, se mai adauga sare dupa gust, si se garniseste cu o legatura de patrunjel, doar frunzele tocate marunt(spalat si uscat in prealabil). Verdeata se adauga proaspata, pentru mai multa prospetime si nutrienti.


Întrebări:




Comentarii (43):

aurora, 26/01/2019

Delicioasa !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Radu Ciprian, 24/07/2017

Salut! Rețeta este bună, baza este super. Cine vrea, nu are decât să mai adauge. Eu, de exemplu, pun usturoi aproape de fiecare dată la sosurile de roșii (mai ales când am carne dulce sau ciuperci). Am pus și niște boia, și așa era roșie mâncarea. Este foarte gustoasă, ceva ușor de făcut. Celor care cred că este prea multă ceapă le spun să fie atenți, deși ar putea fi mai multă decât trebuie, ceapa aceea este pentru 1 kg de ciuperci, de asemenea! Deci, să nu uite să citească toată rețeta. Eu am gătit cu o cutie de 300 g ciuperci, deci am pus ceapă cam 300 g și a iesit foarte bine. Care e problema cu ceapa a unor comentatori încă nu am înțeles.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/10/2016

Sant f.multumit ! :)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/10/2016

Am gatit aceasta reteta cu 15 ani in urma si a ramas ca o delicatesa in familia mea

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/08/2015

Super tare

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/07/2015

Buna !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/01/2015

6 portii de bivol poate

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/03/2014

Mmmmm ce pofta imi e de asemenea gustare.E destept ala care a postat asemenea RETETA eu daca as fi juriu iasi da 10+++++++++++ pentru ca o merita foarte mult.Sa traiesti si sa mai postezi asemenea RETETE pentru ca sunt foarte bune si foarte gustoase.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/11/2013

Delicioasa cand am vazuto inpoza in ploua in gura : )))

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/11/2013

Delicioasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 5

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează