Se pune putin ulei intr-o tigaie, se lasa sa se incinga, se adauga ceapa taiata marunt. Se lasa ceapa sa devina aurie, se adauga ciupercile(taiate felii subtiri, inclusiv piciorusele). Se lasa circa 10 minute sa stea pe foc, Se amesteca din cand in cand. Se adauga rosiile(taiate cubulete mici). Se adauga o lingurita cu sare, jumatate de litru de suc de rosii, o lingurita cu cimbru, 3 foi de dafin si se fierbe cca 1 ora la foc mediu, acoperit. Se mai amesteca din cand in cand.
Dupa o ora, se opreste focul, se mai adauga sare dupa gust, si se garniseste cu o legatura de patrunjel, doar frunzele tocate marunt(spalat si uscat in prealabil). Verdeata se adauga proaspata, pentru mai multa prospetime si nutrienti.
Salut! Rețeta este bună, baza este super. Cine vrea, nu are decât să mai adauge. Eu, de exemplu, pun usturoi aproape de fiecare dată la sosurile de roșii (mai ales când am carne dulce sau ciuperci). Am pus și niște boia, și așa era roșie mâncarea. Este foarte gustoasă, ceva ușor de făcut. Celor care cred că este prea multă ceapă le spun să fie atenți, deși ar putea fi mai multă decât trebuie, ceapa aceea este pentru 1 kg de ciuperci, de asemenea! Deci, să nu uite să citească toată rețeta. Eu am gătit cu o cutie de 300 g ciuperci, deci am pus ceapă cam 300 g și a iesit foarte bine. Care e problema cu ceapa a unor comentatori încă nu am înțeles.
Mmmmm ce pofta imi e de asemenea gustare.E destept ala care a postat asemenea RETETA eu daca as fi juriu iasi da 10+++++++++++ pentru ca o merita foarte mult.Sa traiesti si sa mai postezi asemenea RETETE pentru ca sunt foarte bune si foarte gustoase.
Comentarii (43):
Delicioasa !!!
Salut! Rețeta este bună, baza este super. Cine vrea, nu are decât să mai adauge. Eu, de exemplu, pun usturoi aproape de fiecare dată la sosurile de roșii (mai ales când am carne dulce sau ciuperci). Am pus și niște boia, și așa era roșie mâncarea. Este foarte gustoasă, ceva ușor de făcut. Celor care cred că este prea multă ceapă le spun să fie atenți, deși ar putea fi mai multă decât trebuie, ceapa aceea este pentru 1 kg de ciuperci, de asemenea! Deci, să nu uite să citească toată rețeta. Eu am gătit cu o cutie de 300 g ciuperci, deci am pus ceapă cam 300 g și a iesit foarte bine. Care e problema cu ceapa a unor comentatori încă nu am înțeles.
Sant f.multumit ! :)
Am gatit aceasta reteta cu 15 ani in urma si a ramas ca o delicatesa in familia mea
Super tare
Buna !
6 portii de bivol poate
Mmmmm ce pofta imi e de asemenea gustare.E destept ala care a postat asemenea RETETA eu daca as fi juriu iasi da 10+++++++++++ pentru ca o merita foarte mult.Sa traiesti si sa mai postezi asemenea RETETE pentru ca sunt foarte bune si foarte gustoase.
Delicioasa cand am vazuto inpoza in ploua in gura : )))
Delicioasa