Mamaliguta cu branza si smantana la cuptor

Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Rulouri de dovlecel cu șunca și brânză (la cuptor)
-
Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
-
Gratin de cod si smantana
-
Gnocchi cu smântână și ciuperci: o masă reconfortantă!
Preparare
Preparare20 min
Gătire25 min
- Se pune apa la fiert cu 1/2 lingurita de sare.Cand apa clocoteste se adauga malaiul in ploaie amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.Se lasa mamaliga sa fiarba la foc mic , cam 20 minute , invartind in ea din cand in cand.
- Carnatul, slanina si kaizerul le taiem marunt si le prajim. Adaugam dupa cele 20 de minute untul si grisul in ploaie , invartim si lasam sa mai fiarba 10 minute, dupa care mamaliga este gata.
- Ungem un vas de Yenna cu unt si punem un strat cu mamaliga .Radem casul , apoi adaugam al doilea rand de mamaliga. Peste el presaram mezelurile prajite impreuna cu putina grasime.
- Acoperim cu al treilea strat de mamaliga peste care radem pe razatoarea cu gauri mici cas de oaie. Dam la cuptorul dinainte incalzit, vasul de Yenna pentru aproximativ o ora pina capata o culoare aramie si face casul o crusta. Mamaliguta se serveste alaturi cu smantana.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
24/07/2015
Faina nu e de malai, ci de porumb!
"vas de Yenna"? Ce o mai fi si barbarismul asta? Vasul termorezistent la care faci aluzie se numeste vas de Jena, dupa numele unui oras din Germania und se fabrica asemenea vase (se citeste IENA).
am gătit această rețetă