Se pune apa la fiert cu 1/2 lingurita de sare.Cand apa clocoteste se adauga malaiul in ploaie amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.Se lasa mamaliga sa fiarba la foc mic , cam 20 minute , invartind in ea din cand in cand.
Carnatul, slanina si kaizerul le taiem marunt si le prajim. Adaugam dupa cele 20 de minute untul si grisul in ploaie , invartim si lasam sa mai fiarba 10 minute, dupa care mamaliga este gata.
Ungem un vas de Yenna cu unt si punem un strat cu mamaliga .Radem casul , apoi adaugam al doilea rand de mamaliga. Peste el presaram mezelurile prajite impreuna cu putina grasime.
Acoperim cu al treilea strat de mamaliga peste care radem pe razatoarea cu gauri mici cas de oaie. Dam la cuptorul dinainte incalzit, vasul de Yenna pentru aproximativ o ora pina capata o culoare aramie si face casul o crusta. Mamaliguta se serveste alaturi cu smantana.
"vas de Yenna"? Ce o mai fi si barbarismul asta? Vasul termorezistent la care faci aluzie se numeste vas de Jena, dupa numele unui oras din Germania und se fabrica asemenea vase (se citeste IENA).
Comentarii:
Faina nu e de malai, ci de porumb!
"vas de Yenna"? Ce o mai fi si barbarismul asta? Vasul termorezistent la care faci aluzie se numeste vas de Jena, dupa numele unui oras din Germania und se fabrica asemenea vase (se citeste IENA).
Superba