Se pune laptele int-un vas adanc la fiert, se adauga sarea, pierul, usturoiul. Cand este fiert se adauga incet faina de malai si se amesteca bine . Se fierbe aproximativ 15 minute apoi se lasa sa se raceasca.
Se pun ciupercile la prajit in ulei fierbinte. Se adauga sare si piper peste ele. Se prajesc 7 - 10 minute.
Se taie mamaliga in bucati si se prajesc pe ambele parti intr-o tigaie cu ulei fierbinte timp de 1 minut.
Se aranjeaza mamaliga pe un platou si in partea de sus,se pun pe fiecare bucata ciuperci prajite. Se rade branza peste ciuperci. Se garniseste cu busuioc .
O voi încerca, nu are cum să fie decât excelentă această reţetă, această combinaţie. Un singur amendament: făina este de PORUMB, nu este de „mălai“ pentru că acesta din urmă este de fapt porumb măcinat pînă la dimensiunea de făină sau grişat!
Comentarii (34):
IN ZONA MOLDOVEI MĂLAI =PORUMB
Arata super!!!!!
In primul rand nu exista faina de malai.Se spune faina de porumb sau faina de grau.Sunt alte retete cu mamaliga si ciuperci mult mai bune.
Wow!!!! bomba...calorica! prajeala, prajeala.....dar banuiesc ca e buna...
F. buna
N-am inteles ce faci laptele/ il fierbi de placere?
Arata bine si se pregateste usor!
Fb
Excelenta!
O voi încerca, nu are cum să fie decât excelentă această reţetă, această combinaţie.
Un singur amendament: făina este de PORUMB, nu este de „mălai“ pentru că acesta din urmă este de fapt porumb măcinat pînă la dimensiunea de făină sau grişat!