Mamaliga cu ciuperci

O reteta delicioasa de mamaliga , care are un aspect foarte placut si care poate fi folosita de asemenea si de lacto-vegetarieni.
Ingrediente
2
Cost estimat: 2.57Euros€ (1.29€/porție)
Preparare
Preparare20 min
Gătire10 min
- Se pune laptele int-un vas adanc la fiert, se adauga sarea, pierul, usturoiul. Cand este fiert se adauga incet faina de malai si se amesteca bine . Se fierbe aproximativ 15 minute apoi se lasa sa se raceasca.
- Se pun ciupercile la prajit in ulei fierbinte. Se adauga sare si piper peste ele. Se prajesc 7 - 10 minute.
- Se taie mamaliga in bucati si se prajesc pe ambele parti intr-o tigaie cu ulei fierbinte timp de 1 minut.
- Se aranjeaza mamaliga pe un platou si in partea de sus,se pun pe fiecare bucata ciuperci prajite. Se rade branza peste ciuperci. Se garniseste cu busuioc .
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 613Kcal
- Carbo: 93.3g
- Grăsimi: 14.7g
- Grăsimi sat.: 3.6g
- Proteine: 23.4g
- Fibre: 7.2g
- Zahăr: 7.6g
- ProPoints: 16
- SmartPoints: 18
Informații nutriționale pentru 1 porție (323g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
14/09/2013
In primul rand nu exista faina de malai.Se spune faina de porumb sau faina de grau.Sunt alte retete cu mamaliga si ciuperci mult mai bune.
am gătit această rețetă
C
cris_nedelcovici,
13/02/2017
Wow!!!! bomba...calorica! prajeala, prajeala.....dar banuiesc ca e buna...

S
silvia pisi,
15/09/2013
O voi încerca, nu are cum să fie decât excelentă această reţetă, această combinaţie.
Un singur amendament: făina este de PORUMB, nu este de „mălai“ pentru că acesta din urmă este de fapt porumb măcinat pînă la dimensiunea de făină sau grişat!