Mamaliga cu ciuperci

Mamaliga cu ciuperci
Felul principal
2 porții
Foarte ușor
30 min
613 Kcal

O reteta delicioasa de mamaliga , care are un aspect foarte placut si care poate fi folosita de asemenea si de lacto-vegetarieni.

Ingrediente

2
Cost estimat: 2.57 (1.29€/porție)

Preparare

Preparare20 min
Gătire10 min
  • Se pune laptele int-un vas adanc la fiert, se adauga sarea, pierul, usturoiul. Cand este fiert se adauga incet faina de malai si se amesteca bine . Se fierbe aproximativ 15 minute apoi se lasa sa se raceasca.
  • Se pun ciupercile la prajit in ulei fierbinte. Se adauga sare si piper peste ele. Se prajesc 7 - 10 minute.
  • Se taie mamaliga in bucati si se prajesc pe ambele parti intr-o tigaie cu ulei fierbinte timp de 1 minut.
  • Se aranjeaza mamaliga pe un platou si in partea de sus,se pun pe fiecare bucata ciuperci prajite. Se rade branza peste ciuperci. Se garniseste cu busuioc .

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 613Kcal
  • Carbo: 93.3g
  • Grăsimi: 14.7g
  • Grăsimi sat.: 3.6g
  • Proteine: 23.4g
  • Fibre: 7.2g
  • Zahăr: 7.6g
  • ProPoints: 16
  • SmartPoints: 18
Informații nutriționale pentru 1 porție (323g)
VVanessa1

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 4
14/02/2017

IN ZONA MOLDOVEI MĂLAI =PORUMB

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
15/09/2013

Arata super!!!!!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
14/09/2013

In primul rand nu exista faina de malai.Se spune faina de porumb sau faina de grau.Sunt alte retete cu mamaliga si ciuperci mult mai bune.

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
cris_nedelcovici, 13/02/2017

Wow!!!! bomba...calorica! prajeala, prajeala.....dar banuiesc ca e buna...

(0) (0) abuz
13/12/2016

F. buna

(0) (0) abuz
21/08/2016

N-am inteles ce faci laptele/ il fierbi de placere?

(0) (0) abuz
16/09/2013

Arata bine si se pregateste usor!

(0) (0) abuz
balasa zenovia
balasa zenovia, 15/09/2013

Fb

(0) (0) abuz
15/09/2013

Excelenta!

(0) (0) abuz
silvia pisi, 15/09/2013

O voi încerca, nu are cum să fie decât excelentă această reţetă, această combinaţie.
Un singur amendament: făina este de PORUMB, nu este de „mălai“ pentru că acesta din urmă este de fapt porumb măcinat pînă la dimensiunea de făină sau grişat!

(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 4