Carnatii - eu am avut crenwursti polonezi - se rumenesc in putin ulei sau mai bine intr-o tigaie de teflon. Se face o mamaliga din apa, sare si malai. Cand este aproape gata, se adauga cascavalul taiat cubulete si untul, se amesteca, apoi se adauga carnaciorii rumeniti. Se pune intr-un bol, pentru ca iese foarte cremoasa si se serveste cu castraveciori murati.
La "romani" este mult mai consistenta si mai gustoasa dar ......... cu branza de oi si bucati de carnati in compozitie, se pune totul intr-o cratita unsa cu ulei si se sparg in cuib (facut cu o lingura de lemn) cateva oua si se dau la cuptor pana se fac oualele....... Pofta Buna . Ce spuneti???!!!! este mai consistenta decat "zupa italieneasca??????......
Italienii o numesc "POLENTA" si e un fel de "mancarea saracului".....groaznica, cumplita! Nici nu se compara cu mamaliguta noastra cu branza de burduf & smantana, mamaliga cu tocanita ardeleneasca + muraturi sau.....atatea alte combinatii! La asta numa' cand te uiti si ti se-ntoarce stomacul, parca-i voma! ;-(
Comentarii (16):
O reteta minunata
Buona!!!!!!!
Abia astept sa incerc...
F buna
Super bun
Perfect
Este foarte buna. Am preparat si eu o reteta asemanatoare. Si bulzul romaneasc este delicios. Retetele ciobanilor sunt si ele deosebit de gustoase.
La "romani" este mult mai consistenta si mai gustoasa dar ......... cu branza de oi si bucati de carnati in compozitie, se pune totul intr-o cratita unsa cu ulei si se sparg in cuib (facut cu o lingura de lemn) cateva oua si se dau la cuptor pana se fac oualele....... Pofta Buna . Ce spuneti???!!!! este mai consistenta decat "zupa italieneasca??????......
Italienii o numesc "POLENTA" si e un fel de "mancarea saracului".....groaznica, cumplita! Nici nu se compara cu mamaliguta noastra cu branza de burduf & smantana, mamaliga cu tocanita ardeleneasca + muraturi sau.....atatea alte combinatii! La asta numa' cand te uiti si ti se-ntoarce stomacul, parca-i voma! ;-(
Pentru o mamaliga e f.f.moale, iar castraveti murati italianii nu au si che nu e o reteta italiana.