Ingrediente: 200 g malai grisat 500 g cartofi 500 ml apa 200 ml lapte 300 g branza iute de oi (200 pentru compozitie si 100 pentru servit deasupra) 100 g...
Azi vorbim despre musaca. Nu va speriati nu ne-am apucat de scris romane, incercam pe scurt sa retraim gusturi, arome si texturi, toate asezate-n straturi, imbracate in smantana si cascaval. Daca va ploua-n gura, sariti peste orice explicatie si mergeti la retete.
Ingrediente: mamaliga (apr 500 g) apr 300 g kaizer 2 oua 2 linguri de unt apr 300 g branza de burduf (sau cascaval) piper dupa gust (de sare nu este nevoie)
Ingrediente: o cana de malai pentru mamaliga (aici puteti varia in functie de cantitate) sare apa 100 g unt salam castarveti gogosari branza sau cascaval ras...
Nu, nu ne inselam, mamaliga are radacini bine infipte in istoria neamului nostru. Nu este imprumutata de la vreo tara vecina, si nici adaptata dupa vreo reteta din Brazilia sau Argentina.