Se curata pesti ,li se taia capul si coada si se condimenteaza pe interior cu sare , piper si rozmarin maruntit sau praf.
Se bat ouale intr-un bol , se pune intr-o farfurie pesmetul cu susan , si intr-o alta faina.
Se dau pesti prin , faina, ou batut si pesmet cu susan.
Se incinde uleiul in friteusa la 170 grade C , pesti sunt gata cand se ridica si plutesc in ulei.II puteti rumeni cat doriti de tare.
Se prepara un mujdei de usturoi : cativa catei de usturoi un pic de ulei , sare si o rosie bine coapta , se paseaza totul intr-un blender.
Se pune mamaliga la fiert. Intr-o cratita se pune apa , sare si un praf de malai , cand da in fiert se adauga malaiul in praf si se mesteca continuu , adaugati si o jumatate de pachet de unt , ii da un gust mult mai bun, lasati la foc mic sa fiarba , cand se leaga bine mamaliga inseamna ca este fiarta.
Comentarii:
Pot doar sa spun ca a fost gustos pestele!