Tai ceapa si usturoiul fin. Tai kaizerul in fasii. Intr-o cratita mai mare calesti ceapa, usturoiul, cimbrul, dafinul si kaizerul in ulei de masline extravirgin.
Atunci cand feliutele de kaizer sunt aurii, adaugi sosul de rosii din cele 2 conserve si jumatate de lingurita de ardei iute uscat, gusti si daca mai vrei, mai pui pana devin picante dupa gustul tau. Adauga si ciupercile daca vrei, nu sunt absolut necesare, dar sunt carnoase si dau bine pe langa kaizer-ul in sosul picant.
Adaugi 200ml apa si lasi sa fiarba fara capac min 30 de min, pana scade si se ingroasa, iar tot sosul este aromat, gros si foarte gustos. Nu adaugi sare, poate doar putin zahar, cam 1 lingurita, daca este necesar-de obicei cand folosesti rosii din conserva este necesar. Adaugi piperul proaspat macinat. Intr-o oala mare, pui apa la fiert pentru fiert paste, adaugi sarea de mare grunjoasa cand fierbe si pastele.
Le fierbi al dente, le scurgi bine de tot si le adaugi peste sosul tau de rosii, cu kaizer si ciuperci si le mai fierbi inca 4-5 minute in acest sos, pentru a le imbiba de sos si arome. Le fierbi al dente, le scurgi bine de tot si le adaugi peste sosul tau de rosii, cu kaizer si ciuperci si le mai fierbi inca 4-5 minute in acest sos, pentru a le imbiba de sos si arome.
Se servesc fierbinti, presarate de parmesan ras si daca vrei un fir de ulei extravirgin.