Combinati drojdia, zaharul si apa intr-un castron mare.Adaugati treptat jumatate din faina cernuta, acoperiti, lasati sa stea la cald 25minute.Adaugati faina cernuta ramasa, sarea, chimenul si uleiul, amestecati pana se formeaza un aluat ferm.
Framantati aluatul pe o suprafata presarata cu faina, cca 10minute sau pana cand devine moale si elastic. Puneti aluatul pe o suprafata presarata cu faina, framantati pana cand se dubleaza in volum.
Puneti aluatul pe o suprafata presarata cu faina, framantati pana cand devine moale. Divizati aluatul in 8 bucati, dati fiecarei bucati forma unei sfere.
Intindeti fiecare sfera intr-un cerc cu diametrul de 20cm; acoperiti, lasati sa se odihneasca 20minute. Ungeti usor baza unei tigai cu putin din uleiul extra. Gatiti painea pe o parte, cu tigaia acoperita, cca 3 minute sau pana cand devin usor maronii.
Intoarceti painea, lasati inca 2 minute in tigaia acoperita.Repetati cu restul bucatilor de paine. La ambele umpluturi se amesteca ingredientele prescrise mai sus , se ung pe paine , se invelesc si se coace .