Patacones cu hogao și guacamole

Antreuri
2 porții
Foarte ușor
35 min

Patacones sau tostones reprezintă un deliciu culinar autentic din America Latină și Caraibe. Sunt preparate cu banane plantain care suferă un proces dublu de prăjire, creând o textură crocantă la exterior și o moliciune interioară, unică. Aceste patacone versatile pot fi savurate ca aperitiv, acompaniament sau ca bază perfectă pentru o varietate de sosuri și toppinguri. Cu această ocazie, am ales să le servim cu guacamole și hogao (sos creol columbian), care oferă prospețime, savoare și culoare. O rețetă delicioasă care va aduce o notă latină autentică în bucătăria ta și te va teleporta cu fiecare mușcătura pe o plajă tropicală, însorită :) Îndrăznești să-l prepari? Vă spunem rețeta, pas cu pas ↓↓↓


Ingrediente

2

Pentru guacamole:

Pentru sos hogao:

Pentru patacone:


Materiale


Rețete inrudite


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare


Observații

Pot înlocui guacamole și hogao?
Desigur, pataconele pot fi însoțite de o mare varietate de opțiuni, precum pico de gallo, brânză rasă, creveți cu usturoi, carne de pui sau carne tocată și multe altele. Simțiți-vă liber să experimentați și să creați combinații delicioase!

Pot pregăti patacone într-o friteuză cu aer?
Da, de fapt, prăjirea cu aer este o opțiune mai sănătoasă, deoarece necesită mai puțin ulei pentru a obține textura crocantă a pataconelor.

Cum se păstrează pataconele?
Odată ce pataconele sunt prăjite, puneți-le pe prosoape de hârtie pentru a absorbi uleiul, lăsați-le să se răcească complet, la temperatura camerei. Apoi, depozitați-le într-un recipient ermetic și păstrați-le la frigider 2-3 zile, textura crocantă poate scădea treptat.

Pataconele pot fi congelate?
Desigur, puteți congela pataconele pentru a le păstra o perioadă mai lungă. Transferați pataconele într-o pungă etanșă sau într-un recipient sigur pentru congelator. Adăugați hârtie de bucătărie între fiecare patacón sau toston pentru a nu se lipi unul de celălalt. Când vrei să le consumi, le poți pune la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 10-15 minute. Odată ce pataconele sunt fierbinți și își recapătă textura crocantă, scoateți-le din cuptor.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+