In plus fata de laptele de pasare am mai folosit 50 g migdale decojite si cateva linguri de zahar.
A caramelizat cateva linguri de zahar si cu el a tapetat peretii unor forme rezitente la foc. A incins cuptorul la 150-160o C. Intr-o craticioara a pus pe foc mic 3-4 linguri de zahar si l-a lasat sa se bronzeze.
A adaugat migdalele si le-a amestecat bine, apoi le-a scos pe o farfurie si le-a lasat sa se raceasca. Le-am sfaramat grosier in piulita mea draga, antica si de demult, si apoi le-am transformat in pulbere in rasnita de condimente.
In continuare am urmat pasii retetei de lapte de pasare, cu mici modificari. A batut albusurile spuma cu un praf de sare si cu 3-4 linguri de zahar tos, pana am obtinut o bezea tare. Cu mare grija a incorporat in aceasta bezea pudra de migdale pralinate si aceasta compozitie a turnat-o in formele tapetate din timp cu zahar ars. A pus toate formele intr-o tava mai adanca, pe sfert plina cu apa.
A introdus tava in cuptor pentru 30 minute. In timp ce s-a copt, bezeaua s-a imbibat cu siropul de zahar ars.