Gnocchi sunt un fel de mancare cu origini antice si raspandit in toata lumea. Sunt foarte buni si adaptabili la multe sosuri.
Se spala cartofii si se fierb in coaja,dupa care se paseaza si se pun peste faina.Se adauga un ou,se framanta toate ingredientele pana se obtine o biluta compacta.
Aluatul rezultat se imparte in 3. Se ruleaza baghete ceva mai groase decat un deget si cu un cutit se taie bucati de 2,5 cm fiecare. Le puteti face si un model pentru un aspect original italian,se ia fiecare gnocco si se ruleaza pe furculita infainata pt a crea dungi sau cum prefer eu pe dosul razatoarei de branza. Pe langa scopul estetic ar fi si faptul ca vor absorbi mai mult sos. Se pun la fiert in apa fierbinte si sarata,in care am pus putin ulei.Se vor aseza pe fundul cratitei. Cand urca la suprafata sunt gata. Le luam cu o paleta si le punem intr-o tigaie peste sosul pe care il vom folosi. Se servesc cu sos bolognez(ragù) , sos de rosii ,pesto , simpli cu unt si salvie,etc.
Eu la paprik am vazut prima data aceasta reteta,mi se pare interesanta,cred ca este si gustoasa,eu am mai facut gogosi cu cartofi,si le ador,tocmai de aceea imi place si reteta gnocchi
Comentarii (22):
Eu la paprik am vazut prima data aceasta reteta,mi se pare interesanta,cred ca este si gustoasa,eu am mai facut gogosi cu cartofi,si le ador,tocmai de aceea imi place si reteta gnocchi
Gustoaseeeeeeeeeee!
;)
Buna
Excelent !
Sunt excelenti cu smantana si parmezan
Minunata. potrivita pentru oameni activi fizic.
Cred ca o sa o incerc
Felicitari !
Cred ca sint foarte buni am sa fac si eu mai ales ca nu trebuie carne