Cartofii,spalati, pus la fiert intr-un vas ,acoperiti cu apa rece .dupa ce au fiert,,ajutindu-ma de un servet,spre a ma proteja de fierbinteala emanata, curatat de coaja cu un cutit,dupa care sfarimat repede si acoperit cu faina. facut o groapa in mijlocul amalgamului si turnat oul.
Dupa care amestecat repede totul,spre a nu se coace oul in conditiile in care cartoful este fierbinte binisor mai adaugat faina pe blat si obtinut un aluat pe care modelat in forma de rulou.din acesta taiat bucati din care rulat cu palmele alte rulori,cu o grosime de 3 cm.pe acestea sectionat din 2 in 2 cm si purces la formarea gogoselelor.de consemnat ca trebuie sa infainam ,pentru a nu se lipi si bucatelele mici de aluat si galustele deja obtinute.
De obicei se foloseste furculita pentru rularea lor sau un instrument special,asa ca folosit de un feliator de ou,care mi-a parut tare comod :aplatizam un pic aluatul si apoi il rulam pe planul instrumentului si iata si galusca si mai multe galuste nu-i asa ca sunt frumusele mie imi sunt dragi,ma credeti.
Problema care apare dupa ce-i facem:ce facem cu atitiai putem pastra ,infainati bine,sub o folie,la frigider,pentru 2-3 zile,sau chiar putem congela,pentru 2-3 luni.o portie totusi trebuie sa servim pe loc,cit sunt cei mai proaspeti gnocchi din lume,cu un sos de pasta de rosii,spanac,ceapa rosie ,capere , oregano si un pic de brinza,asta bineinteles ,dupa ce punem la fiert in apa clocotita,cu sare de mare ,cca . 2minute,pina cind vedem ridicindu-se la suprafata,laudindu-se cu burta rotunda si cu creneluri.