Mazarea congelata sau descongelata se pune in cana mixerului sau un alt recipioent in care se poate face piure cu mixerul vertical/batz. Peste mazare se pune smintina,ouale , sare+piper si laptele pe rind.
Totul se mi´xeapa bine pina topate ingredientele s-au omogenizat bine. In final se mixeaza faina amestecata cu ptaful de copt. Intr-o oala incapatoare se pun la fier apa, iar cind acesta incepe sa fiarba se adaoga sare.
Cond apa a inceput sa clocolteasca, se micsoareza focul putin si cu o lingura/-ita se i-au potii din masa de alöuat si se pun in apa care fierbe usor . Se lasa sa fiarba ca. 2-3 minute. pina cind acestea au iesit la suprafata.
Se scoat si se pun intr-o strecuratoare, sa se scurga de restul de apa. Cind toate galustele au fost fierte, acestea se trec pe toate partile prin unt bine incins.