Gaina curatata si spalata se pune la fiert intreaga in apa cu sare .Tot in aceeasi apa vom pune morcovul intreg si o ceapa taiata in doua. Lasam sa fiarba pana gaina este facuta pe jumatate.
Varza se toaca marunt ,se freaca cu sare si se pune in oala cu uleiul incins in care am prajit putin mai intai ceapa taiata marunt. Se adauga bulionul, cimbru,vegeta,boiaua, patrunjelul tocat, piperul boabe si piperul macinat dupa gust.Cand varza s-a inmuiat oprim focul. Scoatem gaina din supa in care a fiert si o condimentam cu sare, piper si o asezam cum putem mai bine deasupra oalei cu varza.
(In supa in care a fiert gaina putem prepara un pilaf delicios!) Mancarea merge apoi la cuptor pentru aprox 40-50 min.
Este o mincare delicioasa si cu aspect apetisant...dar cred ca ar trebui mai putin lasata la cuptor pt. a nu se usca carnea....sau ar trebui stropita des cu un sos condimentat...
Comentarii:
Este o mincare delicioasa si cu aspect apetisant...dar cred ca ar trebui mai putin lasata la cuptor pt. a nu se usca carnea....sau ar trebui stropita des cu un sos condimentat...
Foarte buna . e delicioasa cu Ratza!!!!!!!!!.Eu cu ratza am facut!!!!!
Foarte buna
Bun si gustos
Am cititdoar reteta, nu am si gatit. insa pare ok.