Petitchef

Friptura de vita la cuptor

Felul principal
2 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Luam bucata de carne si o legam cu ata pentru bucatarie , in timp ce legam punem si frunzele de salvie si rozmarinul. Invirtim pe toate partile carnea si o saram, asa in timpul cit va sta in cuptor, sarea va intra un pic in interiorul carnii.
  • Adaugam si uleiul si bagam tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Atentie, tava trebuie sa fie mai mare decit bucata de carne, pentru ca va trebui sa adaugam legumele.
  • Curatim cartofii, ii taiem cuburele, adaugam sare si condimente pentru cartofi , adaugam si ulei si bagam tava la cuptor sub cea cu friptura. Curatim morcovul, ceapa, tulpinile de telina si le taiem cuburele, curatim si usturoiul acesta din urma il lasam intreg,
    iar dupa jumatate de ora de cind carnea a fost bagata in cuptor, adaugam alaturi legumele si jumatate de pahar de vin alb.
  • Invirtim daca e nevoie cartofii si lasam friptura in cuptor inca 30-45 de minute. Verificam carnea cu o scobitoare, iar daca din carne iese lichid deschis la culoare, friptura e gata, daca lichidul este de culoare rosie, inseamna ca, carnea e cruda, deci mai lasam citeva minute.Atentie nu lasat prea mult carnea in cuptor, pentru ca se usuca si devine ca o bucata de lemn sec. La un kg de carne, lasam in cuptor o ora si 15 minute, nu mai mult.
  • Cind friptura e gata, scoatem carnea din cuptor si o invelim intr-o foaie de aluminiu, inchidem cuptorul si cu usa intredeschisa lasam cartofii in cuptor, sa se mentina calzi.Tava cu legumele o punem deasupra pe aragaz si preparam sosul pentru carne. Cind legumele incep sa fiarba, adaugam o lingura de faina de griu, vin alb sau apa, eu va recomand vinul pentru ca legumele sint destul de dulci, iar cind sosul incepe sa se ingroase, inchidem aragazul, iar legumele le trecem prin sita, iar cu ajutorul unei linguri amestecam pina vom obtine un piure de legume, adica sosul.
  • Scoatem carnea din foaie de aluminiu, taiem feliute, peste feliute adaugam cu lingura cite un pic de sos, adaugam ca garnitura cartofii si servim mincarica, calda, calduta... e o fripturica foarte frageda.


Poze

Friptura de vita la cuptor
Friptura de vita la cuptor - poza 2
Friptura de vita la cuptor - poza 3
Friptura de vita la cuptor - poza 4
Friptura de vita la cuptor - poza 5
Friptura de vita la cuptor - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

22/10/2013

Excelenta reteta!! nota 1o!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/03/2016

E o greseala imensa sa pui poze asa mici. Oamenii vor sa vada cum arata preparatele.

(0) (0) Abuz
02/11/2014

Pai nu mi se spune ca trebuie sa fierb legumele, mi s espune dupa ce au fiert legumele!! adaug apa sau vin?! pai acum le fierbem si le strecumram mai intai si apoi adaugam vinul si faina??

(0) (0) Abuz
26/01/2014

Perfect

(0) (0) Abuz
16/12/2013

Sa vedem ?

(0) (0) Abuz
23/11/2013

Foarte buna.

(0) (0) Abuz
27/10/2013

Minunata si usoara reteta!

(0) (0) Abuz
19/10/2013

Super,incercati si voi.....

(0) (0) Abuz
02/07/2013

SUPER!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura orloff
Friptura orloff
7 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de somon la cuptor?
Cum să gătești o friptură de somon la cuptor?
1 porții
12 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură din carne tocată?
Cum să gătești o friptură din carne tocată?
1 porții
4 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Friptura de miel de Paste Friptura de miel de Paste

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează