Friptura de vita in ulei, cu ardei copti
Ingrediente
2
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Carnea se sareaza pe toate partile, si se pune intr-o cratita cu fundul dublu- preferabil fonta, dar eu nu , se pune uleiul si zeama stoarsa de la o lamaie.
- Se adauga crengutele de rozmarin, pt aroma, se pune o foaie de copt deasupra cratitei(ca sa tina aburii inauntru) si deasupra se pune capacul si eventual ceva greu deasupra, tot asa, ca sa fm siguri ca aburii vor ramane inauntru.
- Cratita se pune la foc foarte mic, si se lasa cam 3 ore pt o bucata de 1,5 kg, deci eu trebuia sa las cam o ora si cam uitat de ea si putin caramelizat-o. Pt salata de ardei copti folosit ardei kapia, 7 bucati, pe care spalat bine si pus la cuptor, pana au inceput sa se crape
- Dupa ce se scot din cuptor, ardeii se sareaza si se pun intr-un vas, acoperiti cu un prosop, si se lasa 30 de minute, ca sa se curete usor.
- Dupa ce ii curatam, pregatim sosuletul in care se vor scalda, si care este delicios! Sosuletul se face dupa gust : otet, ulei, zahar, sare, usturoi, verdeturi, ce ne trece prin minte.Si toate acestea merg foarte bine cu un piure simplu de cartofi.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
C
cameliapad,
30/10/2017
Poate iese OK asa in ulei, dar eu personal nu agreez ideea de a tine trei ore carnea inecata in ulei clocotit. Altfel cred ca e o reteta tentanta pentru a gati carnea de vita care nu este chiar simplu de gatit ca sa fie si comestibila.

constanta_s2014,
29/10/2017
Sa vad daca am inteles bine. Deci trebuie fiarta in ulei cu zeama de lamaie timp de 3 ore? Pai cat de mic ar fi focul si de groasa cratita in trei ore tot se cam face scrum! Eu cred ca cel mai bine ar fi in cuptor la foc mic cu cratita le fel de bine acoperita si poate nici n-ar trebui atat de mult ulei.
29/10/2017
Cu asa o "reteta" te-ai cam blamat, dar tu esti deja experta sa te blamezi de fiecare data cand publici ceva!
Nu se imbimba de ulei. Cautati pe culinar.ro aceasta reteta si veti vedea cata lumea a probat-o.