Friptura de vita cu legume (roast beef with vegetables)
Ingrediente
6
Preparare
Preparare20 min
Gătire30 min
- Scoate carnea din frigider cu 4-5 ore inainte de a o prepara, ca sa ajunga la temperatura camerei.Incalzeste cuptorul tare, la 200 C.Taie morcovii si ceapa rondele, Daca sunt mari, taie cateii de usturoi in doua.
- Pune legumele pe fundul unei tavi nu foarte mari, care sa cuprinda carnea.Toarna 100 ml de apa si presara 1 lingurita de sare.Leaga carnea cu sfoara din loc in loc, ca sa-si pastreze forma. Unge carnea cu ulei si presar-o cu piper .
- Pune carnea deasupra legumelor. Pune tava in cuptor si lasa 30 minute. Dupa aceasta redu temperatura la 180 C si coace inca o ora, pentru o friptura bine facuta. Din cand in cand stropeste carnea cu sosul format.
- Scoate tava din cuptor si acoper-o cu o folie de aluminiu. Lasa friptura sa se odihneasca 20 de minute inainte de a o taia. Dupa aceasta taie sfoara cu o foarfeca si cu un cutit bine ascutit taie felii din friptura.
- Serveste friptura cu sosul de legume format in tava si cu garnitura de cartofi frantuzesti.
Cooking with my soul
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Super tare va rog sa o incercati
anonymous
E excelenta,merita incercat.
anonymous
Foarte bun am incercat

Nicolae
F.bunaaaaa.....
Punctează această reţetă