Scoate carnea din frigider cu 4-5 ore inainte de a o prepara, ca sa ajunga la temperatura camerei.Incalzeste cuptorul tare, la 200 C.Taie morcovii si ceapa rondele, Daca sunt mari, taie cateii de usturoi in doua.
Pune legumele pe fundul unei tavi nu foarte mari, care sa cuprinda carnea.Toarna 100 ml de apa si presara 1 lingurita de sare.Leaga carnea cu sfoara din loc in loc, ca sa-si pastreze forma. Unge carnea cu ulei si presar-o cu piper .
Pune carnea deasupra legumelor. Pune tava in cuptor si lasa 30 minute. Dupa aceasta redu temperatura la 180 C si coace inca o ora, pentru o friptura bine facuta. Din cand in cand stropeste carnea cu sosul format.
Scoate tava din cuptor si acoper-o cu o folie de aluminiu. Lasa friptura sa se odihneasca 20 de minute inainte de a o taia. Dupa aceasta taie sfoara cu o foarfeca si cu un cutit bine ascutit taie felii din friptura.
Serveste friptura cu sosul de legume format in tava si cu garnitura de cartofi frantuzesti.
Comentarii:
Super tare va rog sa o incercati
E excelenta,merita incercat.
Foarte bun am incercat
F.bunaaaaa.....