Se spala carnea,apoi se pune intr-o tava unsa cu ulei,iar carnea se stropeste cu sos soia si ulei,dupa care se presara cu praful de usturoi,boia,coriandru macinat menta si la sfarsit se pipereaza.se maseaza bine carnea la fiecare adaugare de condiment.
Se lasa sa se odihneasca macar o ora la rece,in tava acoperita cu o folie de plastic.
Apoi se scoate se pune supa fierbinte de pui si baga in cuptorul incins la 225*,dupa 15 minute se face focul mic si se frige pana se rumeneste frumos deasupra.In total cam 35-40 de minute.
Fie controlam temperatura carnii,daca avem termometru(55-60*C pentru friptura rozalie ),fie intepam carnea si daca iese un suc limpede,e gata si o scoatem din cuptor.
Daca nu e gata, dar s-a rumenit,o putem acoperi cu folie de aluminiu,pentru a nu se arde.
Mancati cu garnitura si/sau salata dorita. A facut cartofi la gril cu ceapa verde si marar si o salata verde primavaratica.
Comentarii:
L