Când se prepară fondue savoyarde încă din primele ore ale toamnei! Ce ziceți să-l facem direct într-un dovleac? O nouă modalitate de a gusta dovleacul pe care îl iubim atât de mult :-) O rețetă super ușoară pe care oaspeții tăi o vor adora. Vă lăsăm să încercați experiența urmând pașii de realizare a acestei rețete ↓
Fierbeți apa cu sare și băgați dovleacul în ea. Ar trebui să se gătească timp de 15 minute.
Tăiați jumătatea de reblochon în bucăți mici.
Amestecați uleiul de măsline cu sare, piper și rozmarin.
Scoateți dovleacul din apă. Tăiați capacul și scoateți sâmburii. Turnați amestecul de ulei în el. Întindeți uniform peste toată pulpa din interiorul dovleacului apoi umpleți cu reblochon.
Puneți dovleacul umplut în cuptorul preîncalzit la 180°C și gătiți 20 de minute.
Adăugați bucăți mari de pâine în jurul dovleacului și stropiți cu ulei de măsline înainte de a găti din nou timp de 20 de minute la 180°C.
Cu ce brânză să înlocuiți Reblochon? Puteți înlocui reblochon-ul cu brie, maroilles, camembert, mont d'or, tomme de Savoie, raclette, morbier sau chiar brânză de capră. Puteți folosi și gruyèresau cheddar.
Cu ce pot înlocui pâinea? Puteți înlocui pâinea cu cârnați, cartofi sau ciuperci.
Puteți adăuga ceapă la fondue? Absolut, puteți adăuga și usturoi și bacon.
Ce tip de pâine ar trebui să folosesc? Puteți folosi toate tipurile de pâine, totuși vă recomandăm să folosiți pâine brioșă care are arome dulci ccare se potrivesc de minune cu dulceața dovleacului.
Această rețetă poate fi congelată? Vă recomandăm să NU.
Ce acompaniament pentru acest fondue? Acest fondue va fi grozav însoțit de un platou de mezeluri și bineînțeles, de cei dragi ;-)