Fondue de toamnă

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
1 h 10 m

Când se prepară fondue savoyarde încă din primele ore ale toamnei! Ce ziceți să-l facem direct într-un dovleac? O nouă modalitate de a gusta dovleacul pe care îl iubim atât de mult :-) O rețetă super ușoară pe care oaspeții tăi o vor adora. Vă lăsăm să încercați experiența urmând pașii de realizare a acestei rețete ↓

Ingrediente

4

Pentru înmuiat:

Preparare

Preparare15 min
Gătire55 min
  • Fondue de toamnă - Preparare etapa 1Fierbeți apa cu sare și băgați dovleacul în ea. Ar trebui să se gătească timp de 15 minute.
  • Fondue de toamnă - Preparare etapa 2Tăiați jumătatea de reblochon în bucăți mici.
  • Fondue de toamnă - Preparare etapa 3Amestecați uleiul de măsline cu sare, piper și rozmarin.
  • Fondue de toamnă - Preparare etapa 4Scoateți dovleacul din apă. Tăiați capacul și scoateți sâmburii. Turnați amestecul de ulei în el. Întindeți uniform peste toată pulpa din interiorul dovleacului apoi umpleți cu reblochon.
  • Fondue de toamnă - Preparare etapa 5Puneți dovleacul umplut în cuptorul preîncalzit la 180°C și gătiți 20 de minute.
  • Fondue de toamnă - Preparare etapa 6Adăugați bucăți mari de pâine în jurul dovleacului și stropiți cu ulei de măsline înainte de a găti din nou timp de 20 de minute la 180°C.
  • Fondue de toamnă - Preparare etapa 7Fondue de toamnă este gata!

Observații

Cu ce ​​brânză să înlocuiți Reblochon?
Puteți înlocui reblochon-ul cu brie, maroilles, camembert, mont d'or, tomme de Savoie, raclette, morbier sau chiar brânză de capră. Puteți folosi și gruyèresau cheddar.

Cu ce ​​pot înlocui pâinea?
Puteți înlocui pâinea cu cârnați, cartofi sau ciuperci.

Puteți adăuga ceapă la fondue?
Absolut, puteți adăuga și usturoi și bacon.

Ce tip de pâine ar trebui să folosesc?
Puteți folosi toate tipurile de pâine, totuși vă recomandăm să folosiți pâine brioșă care are arome dulci ccare se potrivesc de minune cu dulceața dovleacului.

Această rețetă poate fi congelată?
Vă recomandăm să NU.

Ce acompaniament pentru acest fondue?
Acest fondue va fi grozav însoțit de un platou de mezeluri și bineînțeles, de cei dragi ;-)

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: