Ficatei la ceaun
Ingrediente
4
Rețete inrudite
Oua mimosa
Preparare
Preparare20 min
Gătire25 min
- Zilele acestea a tot fost in criza de timp, asa ca a optat numai pentru mancaruri "la minut" fara sa fac rabat la gust sau calitate. Una din retetele gatite a fost ficatei la ceaun cu garnitura de cartofi taranesti. La ceaun e impropriu spus, de multe ori o gatesc intr-o tigaie cu capac.
- Cum procedam :
Se spala ficateii cu grija sa nu se sfarame si se lasa la scurs. Se incinge uleiul intr-un ceaun sau tigaie si se adauga ficateii. Se rumenesc putin pe ambele parti si apoi se adauga ceapa taiata solzisori si kaizerul taiat mare. - Se da focul la mare si se lasa sa se patrunda ceapa . Se acopera cu un capac, se da focul la mic si se lasa sa fiarba inabusit circa 15 minute.
- Se servesc presarati cu putin patrunjel tocat, alaturi de o portie generoasa de cartofi taranesti si un pahar de vin rosu.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Dorel,
20/02/2019
Ai uitat usturoiul și un pic de vin alb, așa pentru o rețeta mai gustoasa!
am gătit această rețetă