Ficatei la ceaun

Felul principal
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Zilele acestea a tot fost in criza de timp, asa ca a optat numai pentru mancaruri "la minut" fara sa fac rabat la gust sau calitate. Una din retetele gatite a fost ficatei la ceaun cu garnitura de cartofi taranesti. La ceaun e impropriu spus, de multe ori o gatesc intr-o tigaie cu capac.
  • Cum procedam :
    Se spala ficateii cu grija sa nu se sfarame si se lasa la scurs. Se incinge uleiul intr-un ceaun sau tigaie si se adauga ficateii. Se rumenesc putin pe ambele parti si apoi se adauga ceapa taiata solzisori si kaizerul taiat mare.
  • Se da focul la mare si se lasa sa se patrunda ceapa . Se acopera cu un capac, se da focul la mic si se lasa sa fiarba inabusit circa 15 minute.
  • Se servesc presarati cu putin patrunjel tocat, alaturi de o portie generoasa de cartofi taranesti si un pahar de vin rosu.

Punctează această reţetă

Bunatati de la OanaBunatati de la Oana

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Dorel

Ai uitat usturoiul și un pic de vin alb, așa pentru o rețeta mai gustoasa!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Prea gras dupa gustul meu...

abuz

anonymous

Praf fiertura de ficat

abuz

anonymous

Foarte buni,(daca pui si kaizer mai reduci din cantitatea de ulei).

abuz