Ficatei la ceaun

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

4

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Oua mimosa


Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Zilele acestea a tot fost in criza de timp, asa ca a optat numai pentru mancaruri "la minut" fara sa fac rabat la gust sau calitate. Una din retetele gatite a fost ficatei la ceaun cu garnitura de cartofi taranesti. La ceaun e impropriu spus, de multe ori o gatesc intr-o tigaie cu capac.
  • Cum procedam :
    Se spala ficateii cu grija sa nu se sfarame si se lasa la scurs. Se incinge uleiul intr-un ceaun sau tigaie si se adauga ficateii. Se rumenesc putin pe ambele parti si apoi se adauga ceapa taiata solzisori si kaizerul taiat mare.
  • Se da focul la mare si se lasa sa se patrunda ceapa . Se acopera cu un capac, se da focul la mic si se lasa sa fiarba inabusit circa 15 minute.
  • Se servesc presarati cu putin patrunjel tocat, alaturi de o portie generoasa de cartofi taranesti si un pahar de vin rosu.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Dorel, 20/02/2019

Ai uitat usturoiul și un pic de vin alb, așa pentru o rețeta mai gustoasa!

am gătit această rețetă
(1) (0) abuz
28/02/2013

Prea gras dupa gustul meu...

(0) (0) abuz
14/08/2012

Praf fiertura de ficat

(0) (0) abuz
06/11/2011

Foarte buni,(daca pui si kaizer mai reduci din cantitatea de ulei).

(0) (0) abuz



+