Ficatei la cuptor
Ingrediente
8
Preparare
Preparare10 min
Gătire40 min
- Ficateii la cuptor, spre deosebire de cei prajiti, sunt mai dietetici, ies mai fragezi si au un sos grozav.
Se dezgheata ficateii in apa rece, se spala si se curata de membranele care atarna.
Intr-un vas de yena cu capac, punem o lingura de ulei, ficateii, ceapa, usturoiul, morcovul si condimentele. Le amestecam, acoperim vasul, tinem la cuptor la foc mediu 30 minute, dam jos capacul, completam cu apa daca este nevoie si mai lasam 10 minute pentru a se rumeni putin.
Se pot servi cu piure de cartofi si muraturi sau mamaliguta.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
03/09/2013
Minunat! Nu pot astepta sa se raceasca :)).nota 10 autorului, si mie bineinteles :))) Usor de gatit, si foarte curat si sanatos!
am gătit această rețetă
08/12/2018
De mult timp caut si eu un vas de Jena, dar nu gasec decat din acela de yena. Acum am aflat ca e acelasi vas, doar ca analfabetele il numesc "de yena".
13/06/2013
Arata minunat si sunt sigura ca au un gust special. chiar acum prepar si eu....multumesc pentru reteta. va rog sa scrieti si ce trebuie sa fac ca atunci cand prajesc ficaciori la tigaie sa nu mai fiu arsa pe maini de la ulei. va multumesc