Ficatei cu orez

Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Gratin de orez cu rosii
-
Nasi goreng, preparatul de orez indonezian anti-risipă!
-
Orez cu fasole roșie și piept de porc afumat: un fel de mâncare tipic bucătăriei cubaneze
-
Salată vegetariană de orez: feta, porumb, morcovi, mazăre, roșii cherry și mentă
Preparare
Preparare30 min
Gătire20 min
- Pentru orezul cu legume:1 ceasca de orez, legume(se vede ca folosit amestec mexican), ceapa, verdeata, 1 lingura de ulei, 3-4 cesti de apa fiarta - in functie de tipul orezului.
- Curatam ficateii si ii oparim; in uleiul incins punem ceapa si usturoiul, imediat si ficateii, amestecam putin si adaugam rosiile. Lasam sa fiarba acoperit. Adaugam verdeata. Ficateii se sareaza abia dupa ce am oprit focul, astfel evitam intarirea lor.
- Alegem orezul, il spalam, scurgem. Uleiul il punem in craticioara, apoi orezul - se lasa sa se faca sticlos(sau nu, dupa preferinta), adaugam ceapa, legumele si apa fierbinte, cam in 20 de minute e gatadar amestecam des, sa nu se lipeasca.
- La final, sa nu uitam verdeata, apoi oprim focul, acoperim cu capac, iar capacul cu un prosop si lasam sa se umfle bine bine orezul.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: