Pentru orezul cu legume:1 ceasca de orez, legume(se vede ca folosit amestec mexican), ceapa, verdeata, 1 lingura de ulei, 3-4 cesti de apa fiarta - in functie de tipul orezului.
Curatam ficateii si ii oparim; in uleiul incins punem ceapa si usturoiul, imediat si ficateii, amestecam putin si adaugam rosiile. Lasam sa fiarba acoperit. Adaugam verdeata. Ficateii se sareaza abia dupa ce am oprit focul, astfel evitam intarirea lor.
Alegem orezul, il spalam, scurgem. Uleiul il punem in craticioara, apoi orezul - se lasa sa se faca sticlos(sau nu, dupa preferinta), adaugam ceapa, legumele si apa fierbinte, cam in 20 de minute e gatadar amestecam des, sa nu se lipeasca.
La final, sa nu uitam verdeata, apoi oprim focul, acoperim cu capac, iar capacul cu un prosop si lasam sa se umfle bine bine orezul.
Comentarii:
Very very good
Foarte foarte buna
Cea mai buna reteta de ficatei cu orez pe care am incercat-o