FICATEI PANE: Ficateii se spala si se pun la scurs. Ouale se bat bine si se amesteca cu sare si piper.
Se tavalesc ficateii pe ambele parti prin faina, ou, faina, iar ou apoi pesmet dupa care se pun la prajit in ulei incins la foc potrivit. Cand sunt gata se scot pe un servetel absorbant.
GARNITURA DE OREZ: Ceapa si ardeiul se taie cuburi, morcovul se da pe razatoarea mica apoi se pun la calit in ulei. Se adauga o cescuta mica de apa calda si se lasa la inabusit.
Orezul se pune la fiert in apa calduta. Cand a fiert de jumatate se adauga cubul de vegeta si se lasa in continuare la fiert dar atentie bobul trebuie sa ramana intreg.
Cand este gata se scurge de apa si se pune peste celelalte ingrediente calite la care se adauga mazarea si porumbul.
Se amesteca, se potrivesc de sare si piper apoi se aseaza pe platou alaturi de deliciosii ficatei pane.
Comentarii:
Urat orez.mergea alb cu putin morcov so ardei