Petitchef

Drob de legume

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se pun granulele de soia intr-un vas cu apa si un praf de sare la fiert ( la foc mic) pana se umfla si se inmoaie. Orezul se spala si se pune si el la fiert.
    Legumele se curata, se spala, mazarea se clateste si ea cu apa rece si se lasa intr-o sita la scurs .
  • Morcovul se rade pe partea cu ochiuri mari, ceapa se taie marunt, ardeiul gras se taie cubulete, dovleceii se taie in cuburi moderate ca marime. Verdeata se taie fin.
  • Intr-o tigaie de teflon, mai incapatoare, se pune ceapa si morcovul la calit in cca. 100 ml. ulei, la foc mic, acoperind vasul cu un capac. Cand au inceput sa se inmoaie, se adauga ardeii si dovlecelul si continuam calirea, inabusit. Daca e nevoie, se picura si cate putina apa. Cand legumele sunt calite se adauga mazarea, se mai tine cca. 2-3 minute pe foc, apoi se pune compozitia la racit.
  • Orezul fiert se pune intr-o strecuratoare si se spala cu apa rece. Granulele de soia se scurg bine, apoi se storc bine in mana.
    Intr-un castron incapator se pun legumele calite si racite, orezul spalat si scurs bine, granulele de soia stoarse bine, verdeatza tocata, sare ,piper,inca vreo 30 ml. ulei vegetal si se amesteca bine compozitia, pana la omogenizare .
  • Se ung 2 tavi de chec cu margarina si se tapeteaza cu pesmet. Se pune compozitia de drob in cuptorul preincalzit bine, la foc mediu. Se coace aprox. 1 ora, timp in care mai intoarcem tavile in cuptor. Sunt gata cand s-au rumenit deasupra si cand scobitoarea iese curata din drob.
  • Se lasa sa se raceasca in forme, apoi se rastoarna pe o tava, fiecare drob separat. Se taie cand sint perfect reci (trebuie sa fie tinute la frigider, macar 4-5 ore), cu un cutit foarte bine ascutit.


Poze

Drob de legume
Drob de legume - poza 2
Drob de legume - poza 3
Drob de legume - poza 4
Drob de legume - poza 5
Drob de legume - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

22/10/2013

Bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/03/2019

O idee buna dar fara soia

(1) (0) Abuz
cameliadarie, 26/03/2019

Fara soia nu se poate ?

(1) (0) Abuz
25/11/2015

Prefer drobul de miel, de Paste!

(3) (0) Abuz
07/12/2013

Excelent! Gustos şi săţios! O mulţime de arome şi culori în farfurie!

(0) (0) Abuz
25/08/2013

Prea laborios pentru ...

(0) (0) Abuz
25/03/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Supa super cremoasa de legume la thermomix
Supa super cremoasa de legume la thermomix
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftele cu legume coapte, nu prăjite!
Chiftele cu legume coapte, nu prăjite!
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Moelleux cu legume si smantana
Moelleux cu legume si smantana
4 porții
1 h 10 m
Ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Retete de Drob Retete de Drob Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează