Orezul se spala, morcovii se dau prin razatoarea mare, ceapa, usturoiul si ciupercile se taie marunt. Se amesteca toate ingredientele impreuna cu patrunjelul verde tocat, cimbrul uscat, sarea si pesmetul.
Se face o compozitie omogena care se pune intr-o forma de cozonac in cateva linguri de ulei apoi se toarna apa in asa fel incat sa acopere mixtura de legume.
Se da la cuptor 50-60 de minute la foc potrivit si se completeaza cu apa atunci cand scade prea mult. In final trebuie sa iasa scazuta. Se serveste atat rece cat si cald.
De ce se numeste drob? de ce o punem in tava de cozonac? DROB~uri n. Fel de mâncare pregătită din măruntaie (de porc, de miel) tocate, cu adaus de condimente, înfășurate în prapur și date la cuptor. /
Comentarii (20):
De ce nu o ciorba de burta vegetariana, daca drobul e de post?
Este o catastrofa culinara!
De ce se numeste drob? de ce o punem in tava de cozonac? DROB~uri n. Fel de mâncare pregătită din măruntaie (de porc, de miel) tocate, cu adaus de condimente, înfășurate în prapur și date la cuptor. /
Sanatoasa si f buna ...multumesc mult
Sper sa fie ceva bun.
Delicioasa
Excelent !!
Excelent!
Excelenta
Caca