Drob de post/vegetarian

Antreuri
8 porții
Ușor
1 h 30 m

Acum ca am intrat in Postul Pastelui am decis sa postez cateva dintre retetele mele de post. Una dintre aceste retete, chiar una preferata mie, este Drobul de post. Plin de legume gustoase, satioase si sanatoase, acest drob este foarte simplu de facut.

Ingrediente

8

Preparare

Preparare1 oră
Gătire30 min
  • Drob de post/vegetarian - Preparare etapa 1Cartofii se fierb in coaja pana cand sunt bine fierti. Apoi se raceasc si se curata.
    Se fierbe orezul bob intreg: la o masura de orez se pun doua masuri de apa la fiert. Se pune orezul in apa rece pe foc. Cand da in clocot se acopera cu un capac si se fierbe pe ceas 10 minute (fara a se ridica capacul sau amesteca). Se opreste focul si se lasa acoperit, fara a se ridica capacul sau a se amesteca, inca 15 minute. Ar trebui sa se formeze mici cratere deasupra.
  • Drob de post/vegetarian - Preparare etapa 2Se toaca marunt ceapa uscata, ceapa verde, usturoiul verde, maslinele (fara samburi), patrunjelul. Dati morcovii si telina pe razatoarea mare.
  • Drob de post/vegetarian - Preparare etapa 3Intr-o tigaie se incinge ulei de masline si se caleste ceapa uscata timp de 10 minute, apoi se pune ceapa verde si usturoiul, se mai lasa 5 minute si se da de pe foc.
  • Drob de post/vegetarian - Preparare etapa 4Cartofii curatati se paseaza ca pentru piure si se amesteca cu ceapa din tigaie, orez, pesment, legumele date pe razatoare, maslinele si se adauga si condimentele. Se amesteca bine pentru a obtine o compozitie omogena.
    Aceasta compozitie se pune intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se coace 30-40 de minute, in cuptorul incins, la foc potrivit.
  • Drob de post/vegetarian - Preparare etapa 5Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si apoi se pune in frigider timp de 4 ore. Doar dupa aceea este bun de taiat.
    Pofta mare!

    Pentru reteta detaliata vizitati: http://www.gatesteusor.ro/drob-de-post/
    Pentru reteta video: https://www.youtube.com/watch?v=svB8iM0oyXI
gatesteusorGatesteusor

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

03/12/2015

Timpul este relativ, cand a publicat autoarea aceasta reteta, probabil ca era postul Pastelui, aici se republica retetele. Foarte buna idee de mancare de post, mai ales pentru pofticiosi, desi postul este infranare nu desfatare.

(0) (0) abuz
03/12/2015

"am intrat in Postul Pastelui"? Cred ca ai pierdut notiunea timpului, suntem in postul Craciunului!

(0) (0) abuz