Dovlecei umpluti
Ingrediente
4
Rețete inrudite
Dovlecei gratinati -simplu de facut
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Spalam dovleceii, ii taiem in doua pe lungime si le scoatem miezul.Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul curatat si spalat, il dam pe razatoarea mica.
- Ardeiul iute il spalam, il sectionam, ii indepartam nervirii si semintele si-l tocam. Patrunjelul spalat il tocam marunt.Punem uleiul la incins, adaugam ceapa, ardeiul si morcovul, calim putin 2, dupa care adaugam si carnea.
- Lasam cam 3-4 pana carnea isi schimba culoarea, dupa care punem orezul si omogenizam. Dupa inca aprox. 2-3? adaugam 1/3 din patrunjelul tocat, asezonam cu sare si piper si luam tigaia de pe flacara. Imaginar, impartim amestecul in patru.
- Umplem cele patru jumatati de dovlecei apoi ii asezam intr-o cratita, cu umplutura in sus.
- Adaugam cate o lingura de pasta , pe fiecare dovlecel si presaram restul de patrunjel.Adaugam 200ml supa de pui, punem capacul pe cratita si dam la cuptor.
- Dupa 35 dam la o parte capacul si mai lasam in cuptor 10.Servim dovleceii calzi, cu iaurt sau smantana deasupra.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
01/09/2013
Da este foarte buna daca nu puneti morcov, eu nu sunt de acord ca la retetele de acest tip sa se adauge morcov
am gătit această rețetă
06/07/2013
Azi am gătit această reţetă împreună cu mama mea, care se deplasează greu din cauza artritei. A fost un excelent prilej de socializare şi un adevărat festin. Mulţumiri.
am gătit această rețetă
07/12/2013
Este prima reteta fara marar pe care o gasesc. este super (eu nu suport mararul)...!