Se incinge cuptorul la 180 °C. Se presara pestii cu sare si piper, si pe exterior si pe interior, se pun in interiorul lor cate 2 felii de lamaie si 1 foaie de dafin si se asaza pe un vas termorezistent indeajuns de mare ca sa incapa lejer. Se stropesc cu ulei si se adauga apa, indeajuns de multa ca sa-i acopere. Se pun in cuptor si se gatesc pana ce sunt facuti, circa 30 de minute. Ocazional se umezesc cu lichidul din vas.
Intre timp se prepara sosul. Se adauga untul intr-o craticioara si se topeste. Cand incepe sa sfaraie, se adauga ceapa si usturoi si se calesc la foc mic, timp de 3-4 minute, sau pana ce se inmoaie.
Se adauga sucul de rodie si se amesteca. Se lasa sa fiarba la foc mic 4-5 minute, sau pana ce lichidul se reduce la jumatate. Se asezoneaza cu sare si piper, se adauga verdeata, se amesteca rapid si se ia de pe foc.
Se transfera pestele pe farfurii individuale si se stropeste cu sosul de rodie. Se orneaza cu seminte de rodie si se serveste.