Se curata pestii de intestine si se spala cu grija. Se scurg bine. Se sareaza si se pipereaza in interior si pe exterior. Se asaza pe o tava de copt, captusita cu folie de aluminiu, se ung cu putin ulei si se frig sub grill-ul cuptorului, timp de 10 minute pe fiecare parte, sau pana sunt facuti.
Intre timp se rade coaja lamaii. Se indeparteaza, folosind un cutit foarte ascutit, membrana alba, amaruie, de sub coaja. Se taie apoi printre membrane, deasupra unui vas care capteaza sucul, iar feliutele obtinute se toaca.
Se taie rondele jumatatea inferioara a ardeiului iute; acestea se pun deoparte, pentru ornat. Jumatatea superioara se curata de seminte si se toaca marunt. Se piseaza apoi intr-o piua, impreuna cu usturoi si sare.
Se incinge restul de ulei intr-o tigaie. Se adauga lamaie tocata, suc de lamaie, zahar si mixtura de ardei iute si usturoi. Se gateste, amestecand pana ce se dizolva zaharul. Se ia de pe foc tigaia, se adauga patrunjel tocat si se amesteca bine.
Se servesc pestii pe farfurii calde, stropiti din belsug cu sos de lamaie. Se orneaza cu frunze proaspete de patrunjel si feliute de lamaie.
Comentarii:
Cred ca este gustos o sa incerc
Ok
Dupa preparare