Se da in clocot fondul si se toarna peste cuscus; se lasa la hidratat circa 10 minute. Se incinge uleiul intr-o cratita, sau tigaie mare. Se adauga ceapa si se caleste, la foc mic-mediu, pana ce se inmoaie. Se adauga pasta de rosii, pasta de ardei, usturoiul si harissa. Se continua alte 5 minute, la foc mic, amestecand ocazional.
Intre timp, ardeii iuti se pun la inmuiat in apa fierbinte, timp de minim 10 minute. Se scurg bine si se adauga in cratita.
Se asezoneaza sosul cu sare, fenicul, coriandru si chimion. Se adauga un pahar cu apa si mazarea si se da in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierb ingredientele incet de tot pana ce lichidul s-a evaporat aproape complet. Se scot ardeii iuti si se pastreaza pentru ornat.
Se amesteca apoi cuscus-ul cu mixtura de sos din cratita si cu verdeata tocata. Se orneaza cu ardei iuti si se serveste.
Sfaturi: Ardeii iuti trebuie sa fie cat mai mari, ca sa se rehidrateze bine si sa arate cat mai bine.